Missing image

Primarul Calapod protesteaza

Prezentul material reprezinta expresia dreptului legal la replica fata de articolul publicat astazi, 13 mai 2008, in cotidianul local Observator de Constanta si intitulat „Suveica terenurilor”.

Terenul la care face referire articolul se afla in Navodari, zona Trup Mamaia Nord „Camping Pescaresc”, a fost concesionat in anul 1998, atunci cand primarul Tudorel Calapod nu detinea nicio functie in administratia locala. Hotararea de vanzare a acestui teren nu a fost initiata de primarul Tudorel Calapod, ci de consilierul Surdu Marian. Vanzarea prin negociere directa s-a realizat in sedinta din 29 mai 2006, condusa de consilierul local Andrei Cosmin. Aceasta hotarare a fost adoptata cu unanimitate de voturi: 18 voturi pentru.

Pentru sedinta din 27 septembrie 2006, consilierul local Florin Chelaru a initiat un proiect de hotarare, adoptat cu 16 voturi, prin care se solicita amanarea termenului de achitare pana la 31 octombrie 2006, a pretului de vanzare aprobat de Consiliul Local.

Atragem atentia asupra faptului ca nu primarul Tudorel Calapod stau la baza acestei tranzactii. Totodata, va informam ca Raportul de evaluare a terenului a fost insusit de Consiliul Local, la instrainarea bunurilor din domeniul privat fiind necesar votul consilierilor locali, primarul este obligat sa puna in aplicare hotararea adoptata de Consiliul Local.