Missing image

Serial de televiziune chinez despre Romania

Prefectul Danut Culetu a primit vizita oficiala a unei delegatii din Republica Populara Chineza, condusa de consulul General al Chinei la Constanta, Wang Tieshan, si formata din ziaristi chinezi de la Televiziunea Guangdong din sudul Chinei si corespondentul Agentiei Nationale de Presa Xinhua (China Noua).

Scopul vizitei in Romania este acela de a realiza un film despre tara noastra ce va fi difuzat in China, la nivel national, in serial.

Prefectul Judetului Constanta a prezentat importanta economica a litoralului Marii Negre precum si a Portului Constanta si a vorbit despre istoricul relatiilor bilaterale de cooperare dintre cele doua tari. La nivelul judetului Constanta relatiile de colaborare cu Republica Populara Chineza au fost in ultimii ani diverse si complexe si s-au manifestat in diferite domenii de activitate: infratiri intre localitati, investitii economice (in judetul nostru sunt prezente 56 de societati comerciale cu capital chinez), transporturi.

„Cred cu certitudine ca relatiile economice dintre Romana si China se vor dezvolta rapid, deoarece Portul Constanta reprezinta o deschidere intre Orient si Occident. Institutia Prefectului Judetul Constanta va fi suportul acestor relatii si am convingerea ca la nivelul autoritatilor exista disponibilitatea de a sprijini aceste colaborari. Ne dorim sa colaboram chiar si in domeniul educational pentru ca aceasta este cea mai importanta componenta a formarii unei natiuni moderne si mai avem, cu siguranta, multe de invatat” a declarat prefectul la finalul intrevederii.