Traian Basescu „face legea”. Cel mai mediatizat om politic in luna mai

Traian-BasescuSorin-OprescuVasile-BlagaTraian Basescu a fost cel mai mediatizat om politic in presa scrisa, in luna mai. Si asta in detrimentul celor care ar fi trebuit sa tina capul de afis al publicatiilor, candidatii la fotoliul de primar sau de presedinti ai consiliilor judetene.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost, cu 120 de aparitii, cel mai vizibil personaj politic in presa scrisa, potrivit unui raport al Agentiei de Monitorizare a Presei realizat in perioada 2 – 20 mai pe publicatiile „Adevarul”, „Evenimentul zilei”, „Jurnalul National” si „Romania libera”.

Dintre competitorii la alegerile locale, Sorin Oprescu, candidat independent la Primaria Capitalei, a fost cel mai vizibil candidat in presa scrisa, cu 86 de aparitii. Acesta a fost urmat de Vasile Blaga, candidatul PD-L la Primaria Capitalei, cu 83 de aparitii in presa scrisa, respectiv de Cristian Diaconescu, candidatul PSD, cu 75 de aparitii.

De asemenea, cei trei candidati aflati in topul vizibilitatii presei scrise au adunat si cele mai multe critici din partea jurnalistilor. Vasile Blaga a fost criticat de 20 de ori in articolele analizate, iar Sorin Oprescu si Cristian Diaconescu au adunat cate 18 prezentari critice.