Missing image

Mangalia: Proiect pentru un sediu ultramodern al Portului turistic

Primaria Municipiului Mangalia va depune in luna iulie a acestui an, prin Programul Transfrontalier Romania – Bulgaria, 2007 – 2013,  Axa Prioritara Dezvoltare economica si sociala, proiectul Club Nautic „Callatis”, in valoare de 1,5 milioane euro.

Initiativa edililor mangalioti se afla in stadiul de intocmire a studiului de fezabilitate, iar co-finantarea administratiei locale este de 2% din suma totala. Proiectul prevede ridicarea unei constructii P+1, care va avea destinatia de cladire administrativa pentru Portul Turistic Mangalia. Constructia va cuprinde: doua sali de conferinta cu toate dotarile aferente, care vor gazdui evenimente nautice de nivel national si international, zece spatii pentru agentiile de turism din zona si pentru firmele specializate in servicii de agrement nautic, un birou administrativ pentru coordonarea si monitorizarea activitatilor diverse din Portul Turistic Mangalia, un spatiu destinat Capitaniei Portului, un alt birou pentru personalul care va asigura ordinea si siguranta cetatenilor in zona, fiind dotat cu echipament de supraveghere video a portului. De asemenea, cladirea are prevazute alte spatii necesare unei bune desfasurari a activitatilor specifice unui Port Turistic de nivel european.

De mentionat ca noua constructie va avea o arhitectura moderna, deosebita si va fi prevazuta cu un sistem de incalzire prin panouri solare, incadrandu-se astfel in normele prevazute de Uniunea Europeana pe componenta de mediu.