Missing image

Techirghiol se baga in hora frateasca cu Baden Baden si Carlovivari

In cadrul manifestarilor prilejuite de Zilele orasului Techirghiol, editia a X-a, a avut loc infratirea dintre acest oras si unul similar balneoclimateric din Italia, Acqui Terme. Este un proiect european iar la semnarea documentelor a participat si un reprezentant pe turism din cadrul Parlamentului European de la Bruxelles.

Pe 27 septembrie, la Acqui Terme, va avea loc o intalnire a oraselor balneoclimaterice, unele cu renume foarte puternic in lume: Baden Baden, Carlovivari, Vicki, etc. Prin acest proiect european, la care Techirghiolul este doar participant, se spera ca toate localitatile cu aceeasi activitate balneoclimaterica sa-si faca numele cunoscut alaturi de cele deja foarte cunoscute. „Incercam si noi sa aparem macar pe lista alaturi de ei”, a mai spus Stan care a precizat ca sarbatorile orasului s-au desfasurat sub sloganul „110 ani de balneologie”.

Zile Techirghiolului cuprind, printre altele, lupte traditionale tataresti, kures, aflate la cea de-a XIV-a editie, expozitii de obiecte traditionale si de porturi populare de nunta spectacole ale ansamblurilor artistice din localiate: „Sureya”-turci, „Veria”-aromani, „Cansu”-tatari si „Pescarusul”-romani. In centrul orasului a fost realizata, de etniile din Techirghiol, o expozitie de obiecte traditionale in care fiecare a incercat sa surprinda un moment din nunta de odinioara. De departe, vedeta expozitiei a fost o rochie de nunta turceasca, „bindale”, o mie de flori, daruita comunitatii de aici de reprezentantii orasului Tekirdag cu care Techirghiolul este infratit.