x

Liceul Decebal, la 40 de ani de la infiintare

Actualul liceu Decebal a fost infiintat in 1970 sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanta si transformat in 1977 in liceu industrial pus sub coordonarea Ministerului Minelor, Petrolului si Geologiei. In anul 1990, tinand cont de preferintele absolventilor de scoala generala, dar si de capacitatea colectivului de cadre didactice, institutia a revenit la profilul teoretic, sub denumirea de Liceul Teoretic Decebal Constanta. incepand cu anul scolar 2010-2011, liceul a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare.

In urma fuziunii cu alte doua unitati de invatamant (scoala generala Dimitrie Stiubei si Gradinita Flipper), liceul scolarizeaza peste 1000 de elevi din toate ciclurile de invatamant preuniversitar : preprimar, primar, gimnazial si liceal. Pentru toti acestia, dar si pentru miile de fosti elevi care  i-au trecut pragul de-a lungul timpului, a sosit momentul sarbatoririi a 40 de ani de la infiintarea liceului care le-a deschis drumul in viata.

Evenimentul va fi marcat in zilele de 26 si 27 mai printr-o serie de activitati care se vor desfasura sub egida Zilelor Liceului. Astfel, pe data de 26 mai, incepand cu ora 11, va avea loc la sediul liceului intalnirea generatiilor de profesori si elevi care fac parte din marea familie a decebalistilor. La festivitati au fost invitati reprezentanti din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a Inspectoratului scolar Judetean Constanta, a Arhiepiscopiei Tomisului si a autoritatilor locale.
Cu aceasta ocazie va fi lansat volumul aniversar Decebal. Lyceum. XL. Repere de valoare redactat de un colectiv format din fosti si actuali profesori ai liceului sub coordonarea domnului profesor Petru Bruma si vor fi inmanate distinctii aniversare profesorilor si elevilor care, prin activitatea desfasurata, au onorat numele liceului.
 

Ziua de 27 mai 2011 va fi dedicata activitatilor culturale, educative si sportive care se vor desfasura in incinta liceului incepand cu ora 9 : concursuri pe discipline, concurs de cultura generala, cerc literar, prezentari multimedia, mese rotunde, expozitie de fotografie, intreceri sportive (sah, volei, tenis de masa). Cei mai talentati elevi ai liceului vor da masura talentului lor in Spectacolul aniversar care se va desfasura incepand cu ora 16 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta.

Program desfasurare Zilele Liceului Decebal

Mass Media
24 Mai 2011

Universitatea Ovidius

Designed by mkl.ro