Jean Constantin, trădat de mincinoșii din Consiliul Județean Constanța

După o saga lungă cât coada motanului scurtat de Hagi Tudose, legată de cine va propune cel mai potrivit nume pentru o instituție de cultură a orașului Constanța, prin cel mai potrivit nume înțelegând pe acela al celui mai iubit actor al urbei, Jean Constantin – pentru unii Ismail, pentru mine și alții ca mine, nea Jean „Te blestem dacă nu guști din palinca mea! – Gust, nea Jeane, nu mă blestema! :)))”, mincinoșii din Consiliul Județean Constanța ne prezintă Centrul Cultural Republica, în loc să ne putem bucura de ceea ce ne-am dorit cu toții, iubitori de teatru de revistă sau de Toate pânzele sus, Centrul Cultural Jean Constantin.

Pentru uitucii (asta ca să nu spun ipocriții) din Consiliul Județean Constanța care nu-și amintesc ce-au promis, atașez un frumos fragment din cotidianul Telegraf, ca să nu se mai tânguie mititeii că tot argumentez din bloggerii cei răi.

„DECĂDEREA Cinematograful Republica a ținut steagul sus timp de 40 de ani, fiind unul dintre cele mai moderne din România și din Europa de Est. După schimbarea regimului comunist, coroborată cu invazia tehnologiei, studioul și-a pierdut din strălucire, iar, treptat, publicul și-a pierdut interesul. Fără o implicare a Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor ”România Film”, cea care avea în proprietate cinematograful, și după o încercare de privatizare eșuată, Republica s-a degradat, iar la mijlocul deceniului trecut a ajuns o ruină. Salvarea a venit de la CJC, care a preluat imobilul și care dorește să-l resusciteze cu ajutorul fondurilor europene, transformându-l într-un ”Centru multifuncțional educativ pentru tineret”, care va purta numele regretatului actor constănțean Jean Constantin .

RENAȘTEREA Reabilitarea cinematografului Republica a intrat în linie dreaptă, iar astăzi vor începe lucrările de modernizare a studioului, care va fi echipat cu aparatură modernă: sistem de proiecţie, sistem lumini şi sistem de sunet, laptopuri, video proiectoare, ecrane de proiecţie şi plasme TV. În plus, clădirea va fi consolidată, fațada va fi refăcută și, cel mai important, imobilul existent va mai avea un etaj. ”Centrul multifuncțional presupune, în primul rând, o sală de cinema modernă, unde se vor putea viziona filme în format 3D, la cel mai înalt standard. În plus, vor putea fi organizate diverse workshop-uri și spectacole multimedia”, a punctat Cojocaru. El a adăugat că Centrul va fi accesibil pentru toate buzunarele. ”Spre exemplu, voi propune să fie aduși și copiii din mediul rural, deoarece mulți dintre ei nu au văzut un film la cinematograf, ca să nu mai vorbim de peliculele în 3D”, a punctat Cojocaru. Ca element de noutate, directorul Direcției Județene a Distribuției și Exploatării Filmelor a spus că în Centrul ”Jean Constantin” vor fi expuse diverse obiecte care au aparținut marelui actor.”

Avea bunica mea, femeie blândă și cu frică de Dumnezeu, o vorbă: Trăzni-i-ar Dumnezeu!…