Lansarea proiectului antidrog „Dependent de sănătate – Educaţie prin sport”

Vineri, 6 februarie, de la ora 12.00, se va desfășura o Conferință de presă prilejuită de lansarea uni proiect unic atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional, „Dependent de sănătate – Educaţie prin sport”, desfășurat de Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa, în colaborare cu Sectorul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Poarta Albă şi Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Conferința de presă va avea loc la Sala de Consiliu a FEFS (Baza Nautică).

În cadrul conferinței, se va semna protocolul de colaborare între cele trei instituții și se vor prezenta activitățile ce vor fi derulate în cadrul Penitenciarului Poarta Albă de către studenții și masteranzii de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, din cadrul UOC, în colaborare cu Asociația Tomis Antidrog Constanța și Sectorul Educație și Asistență Psihosocială de la Pentenciarul Poarta Albă.

Proiectul este dedicat persoanelor private de libertate, cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care manifestă aptitudini, disponibilitate şi sunt apţi din punct de vedere medical pentru activităţi sportive. Aceștia provin din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, dar şi din cadrul penitenciarelor din ţară, la solicitarea acestora conform legii, şi personalului din instituţiile implicate, care vor dobândi noi cunoştinţe, deprinderi şi experienţă în activitatea de specialitate.

Scopul acestui proiect este valorizarea potenţialului activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială, în scopul creşterii şanselor de resocializare şi reintegrare socială a persoanelor private de libertate şi totodată permite accesul acestora la o gamă variată de servicii pe parcursul traseului execuţional în mediul penitenciar.