Last Minute! Circuit TURCIA, 12 zile – Antalya, Bodrum, Dalaman, Kemer, Cesme, Marmaris și Alanya

Turcia reprezintă punctul de întâlnire dintre lumea occidentală și cea orientală, având în spate o istorie bogată de mii de ani. Turcia modernă (republica) a luat ființă în anul 1923, capitala Turciei fiind orașul Ankara, dar capitala istorică, Istanbul, rămâne centrul financiar, economic și cultural al țării.
Încărcată de peisaje care îți taie respirația, Turcia este o destinație de vacanță interesantă datorită obiectivelor istorice, plajelor întinse, hotelurilor exclusiviste și amestecului arhitectural cu influențe otomane și romane. Stațiuni precum Antalya, Bodrum, Dalaman, Kemer, Cesme, Marmaris și Alanya sunt populare pentru frumusețea lor naturală, sit-urile arheologice și practicarea sporturilor nautice.

Itinerariu

ZIUA 1 , ora 06.15 – prezentarea la îmbarcare, București-parcarea de la gura de metrou Gara de Nord (pe Calea Grivitei între Muzeul CFR și piciorul Podului Basarab).Ora 6.30-pe ruta Giurgiu-traversarea Bulgariei-Edirne. În Edirne-vizita Moscheea Selimiye.
Cazare zona Kesan-Canakkale (Gelibolu).

ZIUA 2 (mic dejun). Se traverseaza Stramtoarea Dardanele (leaga M. Egee de M. Marmara). Plecare la TROIA, cu vizitarea Cetatii Troia si a Calului Troian. Deplasare la Bergama, vizitarea Pergamului (unde s-a inventat pergamentul). Deplasare in zona Kusadasi unde se viziteaza Colonia antica EFES si Templul ZEITEI ARTEMIS– una din cele 7 minuni ale lumii. Cazare in Kusadasi.

ZIUA 3 (mic dejun). Timp liber in Kusadasi (plaja, baie, optional-croaziera pe Marea EGEE).Cazare in Kusadasi.

ZIUA 4 (mic dejun). In zona Kusadasi se viziteaza Casa FECIOAREI MARIA si Mormantul SF. IOAN. Deplasare la MILET unde se viziteaza cetatea greceasca. In Bodrum – vizita-Mausoleul din HALICARNAS – una din cele 7 minuni ale lumii. Cazare in Marmaris (Beldibi).

ZIUA 5 (mic dejun). CROAZIERA in INSULA RHODOS (COLOSUL din RHODOS – una din cele 7 minuni ale lumii) – deplasare pietonala (aprox. 2 ore) pe traseul : Piata martirilor evrei, Piata Hipocrates, str. Cavalerilor, portul Mandraki, apoi timp liber – sugestii (vizite individuale): shopping, castelul, muzeul de arheologie. Obs. – in Turcia se achita 15 є (taxa de port). Cazare in Marmaris (Beldibi).

ZIUA 6 (mic dejun). Deplasare la Pamukkale-vizita terasele de calcar, adevarate piscine de apa termala. Cazare in Antalya.

ZIUA 7 (mic dejun). In Antalya – plimbare pietonala in centrul comercial al orasului si in portul vechi. Timp liber: shopping, plaja, croaziera (optional) pe Marea Mediterana. Cazare in Antalya.

ZIUA 8 (mic dejun). Deplasare la Aspendos – vizita la cel mai bine conservat amfiteatru al lumii antice. Vizita Colonia antica Side (Templul lui Apollo si renumitul bazar). Popas la Cascada Manavgat. In Konya – vizita Mausoleul poetului mistic Rumi Mevlana-maestrul spiritual al ordinului dervisilor rotitori (loc sacru de pelerinaj). Cazare in Cappadocia (Nevsehir – Derinkuyu).

ZIUA 9 (mic dejun). Deplasare la Uchisar – panorama asupra vaii plina de formatiuni vulcanice de impresionante si felurite forme. La Goreme se viziteaza bisericile crestine, pictate si cioplite in stanca. La Kaymakli se viziteaza bisericile crestine, pictate si cioplite in stanca. La Kaymakli se viziteaza orasul subteran Cazare in Cappadocia (Nevsehir-Derinkuyu).

ZIUA 10 (mic dejun). Plecare la Ankara, vizita Mausoleul lui Atatürk si Muzeul Civilizatiei vechi din Podisul Anatoliei. Deplasare la Istanbul-tur by night ( se trece peste podurile Bogazici-Bosfor si Galata sau Ataturk-Cornul de aur). Cazare in Istanbul.

ZIUA 11 (mic dejun).Deplasare (fara autocar) pentru vizitare (3 ore) cu ghid local: Moscheea Albastra, Muzeul Sf. Sofia, Hipodromul, Palatul Topkapi (Haremul sultanului, Tezaurul, Palatul). Ora 13.30-croaziera( 90 min) pe Bosfor. Shopping in Marele Bazar. Cazare in Istanbul.

ZIUA 12 (mic dejun). Traversarea Bulgariei–Ruse -Giurgiu.Sosire (in conditii normale de: vreme, trafic, formalitatile vamale, etc.), aprox. ora 24, in Bucuresti-parcarea de la gura de metrou Gara de Nord (pe Calea Grivitei intre Muzeul CFR si piciorul Podului Basarab).

Observatie: – persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener nu vor plati diferenta de single.
Nu ezitati sa incheiati asigurarea STORNO (o data cu avansul) prin care societatea de asigurari restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (vezi conditiile politei de asigurare):imbolnӑvirilor,deceselor, accidentelor, etc.

Asigurarea medicalӑ este obligatorie.

Acte necesare – pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in Romania.

Pentru detalii financiare consultați Oferta Icar Tours.