Organizația Dăruiește Aripi a donat Centrului Medical de zi Focus Constanța un dispozitiv de detectare a venelor

Cu ajutorul unor sponsori constănțeni generoși, Asociația Dăruieşte Aripi din Constanța a achiziționat un aparat ACCUVEIN, fiind un sistem de detectare rapidă a venelor, pentru copiii din evidența Centrului medical de zi FOCUS.

„Chinul găsirii unei vene la un copil umflat de chimioterapie sau deshidratat va fi mai mic. Acești copii vin zilnic, săptămânal sau lunar la analize și tratament. Ei duc o lupta lungă, surdă și dureroasă cu cancerul. De acum, găsirea venelor va fi mai ușoară. Pentru că acest aparat arată asistentelor fix unde sunt venele și recoltarea se face de la prima înțepătură, fără greș… Copiii bolnavi plâng prea mult. Și părinții lor și mai mult. Iar aparatul asta ne aduce o MARE, MARE ușurare”, a declarat Alina Vasea, fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi.

Dispozitivul și suportul Accuvein costă aproximativ 6000 de euro, însă această sumă nu înseamnă nimic în fața suferinței copiilor bolnavi. Trauma venirii la spital va fi mai mică.

„Dispozitivul Accuvein afișează o hartă a vascularizării venelor pe suprafața pielii permițând asistentei să aleagă vena corect, să evite valvele sau bifurcațiile. Procedura de venopunctură mai eficientă reduce disconfortul micului pacient”, a declarat Adriana Apostol, dr. specialist onco-hematolog al Centrului Focus.