Studenţii de la „Ovidius”, campioni naţionali la atletism

În perioada 20-22 mai 2016, la Piteşti, s-a desfăşurat faza finală a Campionatului Naţional Universitar de Atletism. Au participat 23 de universităţi care au prezentat în concurs cei mai valoroşi atleţi studenţi.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) a obţinut rezultate valoroase, care fac cinste Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) de la malul mării, însumând opt medalii: patru de aur, trei de argint şi una de bronz.

Rezultatele înregistrate de studenţii UOC la Campionatele Naționale Universitare de Atletism sunt:

Medalii de aur:
Cosmin Dumitrache – 110mg (14.33s);
Cristi Boboc – triplusalt (15.76m);
Andreea Lefcenco – triplusalt (12.91m);
Ionuț Grecu, Cristi Boboc, Iulian Ganciu, Cosmin Dumitrache – ştafetă (4x100m);

Medalii de argint:
Alex Baciu – triplusalt (15.29m);
Andreea Lefcenco – lungime (5.63m);
Iulian Ganciu – 800m (1.51.83min).

Medalie de bronz:
Savinela Ciulei – suliță  (39.97m).

„După participarea valoroasă a studenţilor UOC la Balkan Sports Games-Turcia, participarea studenţilor la campionatele naţionale universitare de gimnastică, karate, iată că au apărut şi laurii pentru atleţii universitari. Este o mândrie pentru Constanţa universitară, mai ales în anul desfăşurării Jocurilor Olimpice, acolo unde studenţi ai universităţii noastre vor participa şi sperăm că vor performa! Ne bucurăm pentru aceste rezultate şi îl felicităm pe domnul prof. univ. dr. Alin Larion, cel care a coordonat selecţionata universitară”, a declarat prof. univ. dr. Mirela Damian, Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.