Danube Delta Rally® 2017 cu sute de cai putere, iuți și furioși

Danube Delta Rally® 2017 cu sute de cai putere, iuți și furioși, se pregătește pentru o nouă ediție, într-un nou format. Organizatorii evenimentului au dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă, câteva din surprizele acestei ediții, cea mai importantă fiind mutarea competiției pe o nouă suprafață de concurs: asfalt.
Ediția a XVII-a din istoria acestui eveniment vine cu o serie intreagă de noutăți, pastrând insă spectacolul automobilistic de la Tulcea la cote superioare.

Urmând tradiția ultimelor ediții, pentru prima dată in istoria acestui eveniment, competiția tulceană va face parte din calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice, un adevarat spectacol al mașinilor de epocă.
Gândit ca un real festival de automobilism, Danube Delta Rally® 2017, urmează să îmbine sportivitatea mașinilor de raliu moderne cu eleganța mașinilor istorice.
Evenimentul care va avea loc la Tulcea în perioada 29 iunie – 1 iulie 2017, contează pentru:
Campionatul Național și Internațional de Raliuri – organizat sub egida ACR /FIA
Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice – organizat împreună cu Retromobil Club Romania.
Calendarul Internațional de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice- organizat împreună cu Retromobil Club Romania.

”În fiecare an ne străduim să găsim noi soluții pentru ca spectacolul automobilistic de la Tulcea sa fie inedit și credem că până acum am reușit. Faptul că vom vedea la Tulcea ți mașini care au făcut istorie, la propriu, este un lucru care cu siguranță va scoate din casă mulți spectatori. Să pui la un loc mașini moderne cu sute de cai putere și masini vechi de zeci de ani nu e un lucru simplu, dar avem convingerea ferma că spectacolul gandit de către echipa noastră va fi unul pe măsura muncii depuse. Sute de kilometri parcurși pe drumurile județene, zeci de ore petrecute în fața calculatorului, toate având un singur scop: organizarea unui memorabil festival de motorsport la Tulcea, la sfârșitul lunii iunie. Este deja cunoscut faptul că acest eveniment ar fi imposibil de realizat fără sprijinul concret al autorităților locale, iar faptul că partenerii noștri, Consiliul Județean, Primaria și Prefectura Tulcea, sunt neconditionat alături de noi de 5 ani, însemană foarte mult pentru noi, iar pentru acest lucru sunt puține cuvinte care să exprime aprecierea noastră. Împreună am reușit să aducem Tulcea alaturi de nume sonore din automobilismul internațional și vă pot spune cu certitudine că nu e deloc usor” a declarat Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally.

În perioada imediat următoare vor începe înscrierile oficiale și acreditările media, odată cu lansarea site-ul oficial www.danubedeltarally.ro . Înscrierile se vor termina pe data de 22 iunie 2016, la startul competiției fiind așteptate atât echipaje românesti, cât și străine: Germania, Marea Britanie, Belgia, Bulgaria, Ungaria si Grecia.
Recunoaşterile pe traseul Danube Delta Rally® 2017 se vor desfășura în perioada 28-29 iunie 2017. Startul Festiv va avea loc in seara zilei de Joi, 29 iunie 2017, in același loc ca în edițiile anterioare, Piața Civică Tulcea.

„Iată-ne ajunși la cea de-a cincea ediție a Raliului Deltei Dunării (a XVIII-a ediție de la începuturile acestei competiții), un eveniment sportiv de renume la nivel național și internațional. Fără falsă modestie, pot să spun că acest concurs auto este cel mai frumos eveniment de acest tip organizat în Europa, iar ineditul lui este dat de zona extraordinară în care se desfășoară: aici, în județul dintre Dunăre și Marea Neagră, pe trasee superbe din întreg județul. Este o mare bucurie și pentru noi să putem fi alături de principalii organizatori ai Danube Delta Rally și să oferim publicului tulcean un spectacol de neuitat“ a spus Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Sesiunea de Shakedown (antrenamentele oficiale) este programată pentru prima parte a zilei de Vineri 30 iunie 2017. A doua parte a zilei de vineri și ziua de sâmbătă, 01 iulie 2017, sunt rezervate competiției pe drumurile din județ, un program detaliat fiind publicat, acolo unde regulamentul permite, pe website-ul oficial. Evenimentul se va incheia sâmbătă seara, cu spectaculoasa probă Super Specială din centrul orașului, urmată de festivitatea de premiere din Piața Civică Tulcea.

“Susţinem, ca de fiecare dată, efortul Clubului Sportiv Nautic Motorsport de a realiza un spectacol automobilistic de excepţie şi ne bucuram că putem fi alături de ei în organizarea celui mai amplu eveniment sportiv din zona Dobrogei. Publicul tulcean aşteaptă cu nerăbdare o nouă ediţie a Danube Delta Rally, eveniment care reuşeşte anual să aducă laolaltă mii de susținători ai acestui sport, atât din ţară cât şi din străinătate. Mult succes!” a transmis Constantin Hogea, primarul Municipiului Tulcea.

Foto: Adevărul.ro