Fotbalul a renăscut la Medgidia: Luptă pentru promovarea în Liga a 3-a

După ce a reprezentat timp de decenii întregi fotbalul constănţean la nivelul eşalonului secund, Medgidia a rămas fără echipă în ultimii zece ani, deşi oraşul dispune de una dintre cele mai mari arene din ţară. Situaţia s-a schimbat în această vară, când a luat fiinţă CS Medgidia, clubul construit de la zero de autorităţile locale. Printre priorităţi s-a numărat secţia de fotbal, din dorinţa de a reînnoda tradiţia.

Chiar dacă timpul avut la dispoziţie a fost destul de scurt, s-a construit o formaţie competitivă la nivelul Ligii a IV-a, care a urcat rapid pe primul loc în clasamentul şi are şanse reale de a promova în Liga a 3-a.

„Totul s-a desfăşurat într-un ritm alert, pentru că echipa s-a înfiinţat abia la sfârşitul lunii mai. Am apucat să vedem unii jucători, pe alţii i-am adus după referinţe, am disputat câteva meciuri amicale şi am început sezonul. Startul a fost mai dificil, dar am crescut ca echipă şi ca joc şi am ajuns pe prima poziţie”, a explicat antrenorul Aurelian Despa.

Lotul cuprinde în mare parte jucători tineri, sub 25 de ani, dar şi câteva nume cu experienţă la nivel mai ridicat, printre care Ştefan Ciobanu, Cristian Coconaşu sau Costel Colciu.

„Mi-am dorit cât mai mulţi jucători tineri pentru a construi un nucleu de viitor, dar şi pentru că programul le permite să vină la antrenamente. La acest nivel, cei experimentaţi au locuri de muncă, se pregătesc o dată sau de două ori pe săptămână şi se prezintă la meciuri”, a spus tehnicianul formaţiei din Medgidia.

Iniţial, obiectivul a fost clasarea pe podium, însă rezultatele bune au schimbat situaţia, vorbindu-se tot mai des despre promovare.

„Sigur, mai sunt destule etape, dar lucrurile merg bine, aşa că de ce să nu ne gândim la mai bine? Eu am venit la Medgidia cu gândul de a promova şi ne propunem ca în retur să mai aducem nişte jucători pentru a pregăti participarea în Liga a 3-a”, a mărturisit Aurelian Despa.

Jocul bun şi ascensiunea din clasament au adus din ce în ce mai mulţi spectatori în tribune.

„Lumea este alături de noi, ne susţine, domnul primar şi autorităţile ne asigură condiţii bune, aşa că vrem să continuăm seria rezultatelor bune. Avem şi şansa de a juca pe un teren bun, chiar pe arena mare. La începutul verii, nici nu exista gazon şi nu credeam că vom evolua pe teren propriu în prima parte a campionatului. Dar s-a muncit mult şi beneficiem de un gazon bun, ceea ce reprezintă un mare avantaj”, a completat antrenorul liderului Ligii a IV-a constănţene.