Handbalul a reînviat la Medgidia: Promovare în Liga Naţională în cel mult doi ani

Sport de tradiţie pentru Medgidia, după ce în urmă cu aproape un deceniu a evoluat în cupele europene, handbalul masculin a fost resuscitat de autorităţile locale odată cu înfiinţarea noului club sportiv, CS Medgidia. Înscrisă în liga secundă, echipa pregătită de Ionuţ Deliorga şi Adrian Georgescu are un început de campionat peste aşteptări, ocupând ultima treaptă a podiumului.

„Pentru noi este o surpriză plăcută, ţinând cont că au trecut doar trei luni de când am început activitatea. Lucrurile merg din ce în ce mai bine, iar asta se vede în rezultatele obţinute”, a spus Adrian Georgescu.

Bucuria este cu atât mai mare cu cât mare parte dintre componenţii lotului sunt chiar din Medgidia, scheletul echipei fiind alcătuit din localnici.

„Sunt jucători pe care i-am reactivat după mulţi ani în care nu au mai jucat. Mulţi erau tineri de perspectivă, au fost şi pe la loturile naţionale de juniori, dar nu au mai avut unde să evolueze după desfiinţarea fostei echipe şi au ales să plece din oraş pentru studii. S-au întors acasă şi au acceptat să pună umărul la construirea unei noi echipe, de aceea joacă din plăcere şi pun mult suflet în teren. Este un mix între tineri şi jucători mai experimentaţi, printre care se numără şi fostul inter al campioanei HCM Constanţa, Florin Cazan. El a jucat la nivel înalt şi ne ajută foarte mult atît la pregătire, cât şi la organizarea în teren pe timpul meciurilor. Avem un grup frumos, pe care ne putem baza pentru viitor”, a adăugat Adrian Georgescu.

Chiar dacă se află pe un loc fruntaş, CS Medgidia nu are drept obiectiv promovarea, ci formarea unei echipe puternice care să poată rezista pe prima scenă a handbalului românesc.

„Luăm totul pas cu pas şi ne-am fixat drept ţintă pentru acest sezon de debut o clasare în prima jumătate a ierarhiei ligii secunde. În campionatul viitor, obiectivul este un loc pe podium, ceea ce ar însemna prezenţa la barajul pentru promovare, iar peste doi ani nici nu ne gândim să ratăm accederea în Liga Naţională. Şi mai avem un obiectiv important, să readucem lumea la sală şi să apropiem cetăţenii din Medgidia de echipă. Avem deja din ce în ce mai mulţi spectatori şi ne dorim ca în scurt timp să jucăm cu tribunele pline”, a completat antrenorul lui CS Medgidia.