Lansăm Clubul de Istorie și Arheologie Constanța

Ziua în care am primit o diplomă din mâna unui academician al României, în 86, la Sibiu (ăsta-i umorul lui Dumnezeu, cum se mai amuză El, drăguțul) cred că m-a schimbat profund, pentru totdeauna. Omul mi-a zâmbit moale, mi-a pus o mână pe umăr și mi-a urat mult succes și multă putere de muncă pentru a-mi duce visele la împlinire. Simplu, fără zorzoane și fără pompă.

Împreună cu oamenii Grupului pentru Jurnalism, Cultură și Comunicare, alături de bunii mei prieteni – alți doi îndrăgostiți de Istorie – Cristian Cealera și Cristian Bărhălescu, lansăm Clubul de Istorie și Arheologie Constanța, al treilea mare proiect susținut de Grup, după alte două succese High School Music – un proiect care a reinventat practic bandurile de liceu din Constanța, formate din tineri adolescenți talentați, sub conducerea pricepută a muzicianului Mihai Ursu „Stu” și High School Photo – care a dat naștere primei asociații de profesioniști ai fotografiei din orașul Constanța – S16 Vision, după o muncă nebună de trei ani a conducătorului de proiect, fotograful Viorel Teodoroiu.

Clubul de Istorie și Arheologie Constanța va pune bazele unei comunicări pe toate mediile pentru promovarea Istoriei, cu accent pe Istoria locală și dobrogeană, va edita publicații, va produce în zona online, a televiziunii și radioului, va desfășura serii de întâlniri cu pasionații de Istorie din școli și licee, va face un lobby extrem de agresiv pentru salvarea moștenirii Istorice a orașului Constanța și a Dobrogei, va organiza, alături de partenerul său tradițional, Icar Tours, trasee turistice și exploratorii municipale, județene și regionale, dedicate atât cetățenilor orașului Constanța de orice vârstă, cât și turiștilor de oriunde vor veni ei, dornici de a ne cunoaște istoria. Nu în ultimul rând, ne vom implica direct, cu mânuțele și mușchii noștri, în activități de arheologie, atrăgând și alți voluntari alături de noi.

Nu vom poza în profesioniști ai Istoriei, dar ne va plăcea să-i avem alături de noi. Și cred că-i avem deja pe unii dintre ei, oameni entuziaști, implicați în primele dezvoltări pe care le-am gândit încă de anul trecut. Le vom anunța pe toate, pe rând.

Nu putea fi un moment mai potrivit pentru acest pas decât irepetabilul An 2000 dedicat memoriei poetului care a pus Tomis-ul pe harta lumii, Publius Ovidius Naso.

PS Dacă vreți să ne susțineți, aveți o cale simplă: 2% din impozitul pe venit.