Noapte Muzeelor: Proiecție specială de film la Muzeul Militar Regele Ferdinand

Muzeul Național Militar „Regele Ferdinand I”. Filiala Constanța, împreună cu Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” au pregătit un eveniment excepțional ce se va desfășura în Noaptea Muzeelor!

În cadrul acestui eveniment, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Secția Județeană de Distribuție și Exploatare a Filmelor, va lansa proiectul cultural cinematografic „PUTEREA MEMORIEI”.
Constănțenii sunt invitați sâmbătă, 20.05.2017, începând cu ora 19.00, la sediul Muzeului Național Militar „Regele Ferdinand I”. Filiala Constanța, din cartierul KM 4-5, unde vor putea urmări o serie de activități atractive, pregătite special pentru acest eveniment printre care: demonstrații și reconstituiri istorice realizate de membrii asociațiilor culturale „Tomis” și „Astra Dobrogeană”, prezentarea evoluției armamentului de foc în Dobrogea, vizitarea parcului cu tehnica militară din a -II-a jumătate a secolului XX.

Un moment special este vizionarea filmului „Triunghiul Morții” (regia Sergiu Nicolaescu), film inspirat din bătăliile de la Mărășești și Oituz. O lecție de istorie vie, realizată cu sprijinul Arhivei Naționale de Filme.

Muzeul va fi deschis în intervalul orar 19.00 – 24.00, cu posibilități de prelungire a programului, în funcție de cerințele vizitatorilor.