Cea mai scumpă vacanță vândută de 1 Mai: 42.500 de euro pe un sejur într-un apartament de lux sub apă, în Dubai

Un cuplu de români a plătit 42.500 de euro pentru un sejur de șapte nopți la un hotel emblemă al Dubai-ului, Atlantis The Palm 5*, în minivacanța de 1Mai, urmând să se cazeze la un hotel de cinci stele, într-un apartament situat sub apă, acesta fiind cel mai scump pachet vândut de Ziua Muncii de cea mai mare rețea de agenții de turism din România, TUI TravelCenter. Cei doi vor călători cu avionul la business class, vor beneficia de transfer privat.

Din datele TUI TravelCenter, agenție care trimite anual în vacanțe peste 300.000 turiști români, cele mai căutate destinații externe de 1 Mai sunt Bulgaria, Grecia, Turcia și Spania. În ceea ce privește pachetele exotice, cei mai mulți români au preferat în această perioadă Thailanda, Republica Dominicană, Maldive și Mexic. Așadar, după numărul pachetelor de servicii vândute pentru vacanța de 1 Mai, topul vacanțelor exotice este condus, însă, de Thailanda, Republica Dominicană, Maldive și Mexic.

„Dacă în urmă cu câțiva ani, turiștii români preferau destinațiile exotice doar în sezonul de vârf, și anume în intervalul noiembrie – martie, acum găsesc motive să călătorească acolo în orice perioadă a anului, inclusiv de 1 Mai, mai ales că din punct de vedere al prețului acestea sunt din ce în ce mai accesibile- acesta este din cei în ce mai accesibil. Practic, turiștii pot merge-merg în orice lună din an în destinații exotice precum Tahilanda, Maldive, Mauritius, Republica Dominicană, Mexic, cu-la tarife începând de la 550 de euro de persoană. Această sumă reprezintă o treime din tariful minim pe care îl plăteau turiștii pentru o astfel de destinație în urmă cu 5-6 ani”, a declarat Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI TravelCenter.

O vacanță de o săptămână în Dubai, la un hotel de patru stele, cu zbor inclus, costă de la 500 de euro de persoană, în Thailanda, de la 550 de euro, iar în Maldive, de la 900 de euro.
Pentru acestă perioadă se constată o creștere cu 10% a numărului de pachete vândute, chiar dacă 1 Mai este anul acesta într-o zi de marți, spre deosebire de anul trecut, când a fost în continuarea weekend-ului, formând o minivacanță de 3 zile.