Deputatul Vișan: Vom înlătura abuzurile organelor de control și vom sprijini agenții economici!

Săptămâna aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial Legea prevenirii, Legea 270/2017, despre care deputatul consțean PSD George Vișan a precizat că reprezintă un act normativ extrem de important pentru mediul de afaceri din România,pe care PSD şi l-a asumat încă din campania electorală. 

“Am promis antreprenorilor,  că vom înlătura abuzurile organelor de control şi vom da o şansă celor care din necunoaşterea legii sau printr-o interpretare greşită nu si-au pus la punct toate aspectele legate de contabilitate şi fiscalitate. Legea Prevenirii, pe care PSD a promovat-o şi a susţinut-o, este deja în vigoare. Agenţii economici, prin acest act normativ, au un adevărat sprijin, nu vor mai fi sancţionați la prima abatere, ci vor primi un avertisment cu termen precis de soluționare”, a precizat parlamentarul social-democrat, George Gabriel Vișan.

Mecanismul de funcţionare al acestei legi este următorul: inspectorul încheie un proces verbal de constatare a neregulilor şi anexează un plan de remediere, care cuprinde aspectele ce trebuie corectate, precum și de conformare pentru fiecare faptă. Termenul de remediere este de 90 de zile calendaristice, în 10 zile de la data expirării termenului de remediere autoritatea publică reia controlul. În cazul în care se constată că nu au fost respectate obligaţiile stabilite în planul de conformare, se aplică sancţiunile prevăzute în actele normative. 

„Este important de precizat că, un contribuabil poate beneficia de măsuri de prevenire o singură dată pentru fiecare faptă care constituie contravenţie, într-un termen de 3 ani, cele de natură penală neintrând sub incidența acestei legi”, a mai spus deputatul constănțean.