Dublă lansare de carte la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Academia Oamenilor De Știință Din România – Filiala Constanța și Asociația Cultul Eroilor „REGINA Maria” – Filiala Constanța organizează un eveniment editorial de excepție, susținut de prestigioasele edituri „Enciclopedică” și „Junimea”.

Reputatul istoric ieșean, prof. univ. dr. Ion I. Solcanu, președintele Secției  de Științe Istorice și Arheologice a Academiei Oamenilor de Știință din România, lansează,  pe 9 noiembrie 2018, ora 11, în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, două volume de o valoare documentară și istoriografică excepțională pentru istoria națională și, mai ales, pentru istoria Dobrogei, în Primul Război Mondial: Operațiile și Istoricul Regimentului 9 Vânători în Războiul pentru Întregirea „Neamului Românesc” 1916 -1918 și Un erou din Războiul de Reîntregire a României:
Regimentul 9 Vânători.

Prezentarea volumelor și a pesonalității profesorului Ion Solcanu va făcută de dr. Sorin Colesniuc – director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, prof. univ dr. Victor Ciupină, prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, dr. Lavina Dumitrașcu, dr. Costin Scurtu și col (r ) Remus Macovei.