INIMA REGINEI MARIA, reflex centenar pe scena Teatrului de Stat Constanţa

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) are onoarea să vă invite la spectacolul INIMA REGINEI MARIA, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea. Spectacolul va avea premiera în data de 8 decembrie 2018. Spectacolele vor începe la ora obișnuită, 19.00.

Spectacolul reprezintă demersul Teatrului de Stat Constanţa pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, prin rememorarea Reginei Maria a României, cea care a avut un rol determinant în parafarea Unirii de către marile puteri ale lumii. Din câte avem ştiinţă, este singura producţie de teatru pe această temă, care nu are caracter ocazional, ci va rămâne în repertoriul teatrului nostru şi va fi reprezentată în continuare.

Distribuţia este alcătuită din actori ai Teatrului de Stat Constanţa și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, iar scenariul a fost realizat de unul dintre cei mai apreciaţi romancieri contemporani, Radu Aldulescu, după jurnalele Reginei Maria.

Maria, Regina României Mari: Dana Dumitrescu
Regele Ferdinand, Întregitorul României / Iuliu Hossu: Remus Archip
Memoria 1: Nina Udrescu
Memoria 2: Cristina Oprean
Memoria 3: Mirela Pană
Memoria 4: Georgiana Mazilescu
Prințul Barbu Ştirbey: Marian Adochiței
Brătianu, șeful guvernului liberal: Liviu Manolache
Marghiloman / Soldat I: Marian Adochiței
Generalul NKVD: Liviu Manolache
Generalul Grigorescu: Cosmin Mihale
Doamna Mavrodi / Instructor brigada artistică / Pioniera: Laura Iordan Adrian
Maria Ventura: Liliana Cazan
Ecaterina Teodoroiu : Alina Manțu
Țarul Nicolae / Soldat II: Florentin Roman
Activistul român / Politicianul de azi: Adrian Dumitrescu
Activista: Liliana Cazan
Torţionarul : Cosmin Mihale
Primarii: Liviu Manolache, Marian Adochiței , Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu
Oameni din socialism, oameni de azi: Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Liviu Manolache, Remus Archip, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale, Marian Adochiței, Alina Manţu
Soldați ai Reginei / Oameni din socialism / Oameni de azi: Studenți ai Facultății de Arte – Universitatea „Ovidius” – Maria Denisa Iova, Cornelia Andreea Pandele, Gabriela Dumitrache, Denisa Todireanu, Mihaela Chivu, Alexandra Banu, Mircea Siromaşenco, Ionuţ Rusu