ISTANBUL: Înghețată cu simțul umorului

Ca în toate orașele mari ale lumii, și în Istanbul există o arteră comercială pregătită să te uimească și te impresioneze în suficientă măsură, încât să te bată mereu gândul de a reveni. Exact așa, după ce te-ai fotografiat cu micul tramvai roșu din Piața Taksim, o iei alene la picior pe străduța pe care acesta circulă: Istiklal Caddesi. Este artera comercială a Istanbului, dar asta nu înseamnă că trebuie să abandonezi împământenitul obicei al negocierii de preț, chiar dacă vânzătorul își dă ochii peste cap, se vaită că el nu e la bazar, că are etichete cu prețuri pe produse, că aici sunt magazine serioase, cu prețuri corecte. Nu, tu să te ții căpățânos, să mai lași de la tine câteva lire, nu prea multe, să te prefaci că ai pleca, dar să te mai întorci să arunci o privire, fiindcă o reducere de cel puțin 15% vei obține și toată lumea va fi fericită.

Eu nu prea aveam chef de cumpărături, dar, împreună cu prietenii, am încercat înghețata turcească acrobatică, singura înghețată din lume care are simțul umorului, dacă nu știi să râzi și să te simți bine, atunci nu e pentru tine. După cum se vede mai jos, ne-am distrat bine, iar vânzătorul nostru de înghețată nostru ne-a luat 5 euro din buzunar, de fiecare, cu spectacolul lui amuzant.

https://www.facebook.com/coman.valentin/videos/2100531539975482/

Mulțumiri pentru suport companiei Turkish Airlines și, în mod special, Biroului Turkish Airlines Constanța.
Turkish Airlines are mai multe zboruri pe săptămână Constanța-Istanbul și retur, de pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.