“Luna inimilor deschise”, o campanie pentru dotarea secțiilor de Pediatrie din Constanţa

Campania Cora „Luna inimilor deschise”, desfăşurată în perioada 2 mai – 31 iulie, a strâns 129.776 lei din donaţiile clienţilor şi din sumele oferite de hipermarketurile Cora Brătianu şi Cora City Park din Constanţa. Prin intermediul Asociaţiei Dăruieşte Aripi, banii au fost folosiţi pentru utilarea cu echipamente medicale şi mobilier a Secţiilor de Pediatrie din Spitalul Clinic de boli infecţioase Constanţa şi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Clienţii au putut dona la casele de marcat Tichetul Cora (bon valoric de reducere) sau orice sumă de bani pentru care au primit bon fiscal. Astfel, s-au adunat 104.776 lei, la care s-a adăugat suma de 25.000 de lei oferită de cele două hypermarketuri Cora din Constanța.

„Încheiem o nouă campanie „Luna inimilor deschise”, derulată anual de cora în magazinele din toată țara, cu scopul de a-i ajuta pe medici și pe pacienți, deopotrivă. Generozitatea clienților nostri mă bucură și îmi dă speranță să cred într-un viitor mai bun, în care empatia și grija pentru aproape își fac tot mai mult loc în sufletul românilor. Anul acesta, prin echipamentele achiziționate pentru Spitalul Clinic de boli infecțioase Constanța și pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, sperăm să îmbunătățim accesul pacienților la serviciile medicale din oraș”, a declarat Cristian Năstase, director cora City Park. „Sistemul medical are nevoie de infuzii uriașe de fonduri.Le mulțumesc partenerilor noștri de cursă lungă, Asociația Dăruiește Aripi, care sunt foarte atenți la suferințele semenilor noștri și cu ajutorul cărora gândim campanii care au un real efect asupra celor aflați în impas”, a precizat Năstase.

Cu banii adunaţi din donaţii au fost cumpărate echipamente medicale şi mobilier pentru cele două secţii de pediatrie. Lista de echipamente a fost conceputa de cele doua Spitale in functie de nevoile acestora: 1 echipament auditiv destinat secţiei de nou-născuţi a Spitalului Judeţean; 1 stabilizator de tensiune pentru secţia de oncologie pediatrică a Spitalului Judeţean; 1 nebulizator – dispozitiv medical care generează aerosoli pentru îmbunătățirea respirației, folosit în terapiile respiratorii – pentru Spitalul Clinic de boli infecţioase; 1 aparat aerosoli pentru Spitalul Clinic de boli infecţioase; 2 pulsoximetre – aparate de măsurat pulsul şi oxigenul – pentru Spitalul Clinic de boli infecţioase.

„Viața copiilor noștri este, de fapt, oglinda faptelor noastre. Iar cora este un partener care a înțeles acest lucru. Suntem onorați să fim aleși, pentru al doilea an consecutiv, să fim parte din campania Luna Inimilor Deschise. Este o mare bucurie să vedem cum mai multe suflete își unesc eforturile pentru a dărui, iar campania cora este un real exemplu de implicare în comunitate: de la echipa de management, la doamnele de la casele de marcat, până la medicii rezidenți care au făcut voluntariat și constănțenii care au donat. Le mulțumim tuturor pentru dedicarea cu care au făcut posibil, și anul acesta, ca mii de copii să aibă șansa unui diagnostic și a unui tratament adecvat, cu ajutorul aparaturii performante și a formării echipei medicale”, a spus Alina Pătrăhău (Vasea), fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi.