Open de PETANQUE pe plaja din Vama Veche!

În perioada 13-14 iulie 2018, în Vama Veche, la Plaja de Carte va avea loc a doua ediție a primului concurs de Petanque de pe litoral. Evenimentul se va derula pe parcursul a două zile, în nocturnă.

“Ne-am dorit să readucem în atenția publicului anumite jocuri de societate, extrem de apreciate odinioară. Pe litoralul românesc, pétanque era jucat de turiştii străini, îndeosebi francezi, în cluburile exclusiviste din Mamaia, Olimp și Neptun. La nivel mondial, acest joc este practicat de 17 milioane de persoane. Prima ediție a concursului de Petanque am organizat-o în urmă cu doi ani și adus la start aproximativ 25 de concurenți. La campionatul din acest an ne așteptăm să ajungem la cel puțin 40 de persoane înscrise, fapt ce ne demonstrează ca acest joc începe să recâștige renumele de altadată”, a declarat Adrian Gurlea, organizatorul evenimentului.

Competiția va demara vineri, începând cu ora 19.00 și va fi organizată pe sistemul “Tete a tete”, cu trei bile pentru fiecare competitor, iar cel care va câștiga o etapă va merge mai departe până la desemnarea unui singur câștigător. Pétanque este un joc născut la Provence, în sudul Franţei. Jocul constă în aruncare la punct fix, cât mai aproape de ţintă, a unor bile de metal cu diametrul mediu de 75 milimetri şi cu greutatea maximă de 800 grame. Ţinta este o bilă de lemn colorat. Se joacă pe o suprafaţă plană, preferabil de ţărână, nisip, iarbă sau chiar pietriş.

“Am creat un teren de petanque direct pe plajă și avem deja câțiva participanți la concurs care au venit în Vama Veche special pentru a se antrena. Ne dorim să transformăm această competiție într-un eveniment anual, poate chiar național, în parteneriat cu o Federație din străinătate. Cred ca este un joc elegant, ce poate să capteze atenția oricărui tip de persoană. Ne bucură să vedem că este primit cu interes, iar concursul din acest an se bucura și de premii atipice precum greutatea câștigătorului în cărți, o bicicletă creată de singura firma autohtonă sau o plimbare cu o ambarcațiune cu vele”, a completat Adrian Gurlea.

Partenerii Petanque Open de anul acesta sunt: Pegas România, Heineken, Editura Litera, Mojo Yachting Club și World Class.