S-a semnat contractul de finanțare al restaurării Cetății Carsium

Astăzi, 13 iulie 2018, în cadrul Consiliului Județean Constanța a fost semnat contractul de finanțare al proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – artistică a Cetății Carsium (Hârșova)” în valoare de 2,3 milioane de euro.

Obiectivele specifice ale acestui proiect se definesc prin realizarea lucrărilor de consolidare, realizarea unui corp multifuncțional care să poată asigura toate utilitățile administrative necesare, asigurarea dotărilor ce se impun, realizarea activităților de marketing, precum și creșterea numărului de vizite la acest obiectiv de patrimoniu cultural.

„Eforturile de a atrage fonduri pentru județul nostru continuă să se concretizeze. Semnarea acestui contract reprezintă un pas imens pentru viața culturală a acestui județ. Promovarea turistică reprezintă un element primordial în acest domeniu. Eu personal, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, mă voi implica cu toate resursele necesare pentru a putea asigura și pentru a duce la bun sfârșit finalizarea acestui proiect. Întotdeauna am susținut o abordare bazată pe profesionalism, experiență și pe strategii durabile” a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Turismul este o parte integrantă a dinamismului economic al unei regiuni, iar noi sperăm ca acest proiect să ducă la dezvoltarea potențialului turistic.

Proiectul are o durata de implementare de 46 de luni de la semnarea contractului de finanțare.