Spectacol de sunet și lumini la Cazino

Clădirea Cazinoului constănțean va fi repusă în lumină pe 6 noiembrie, în cadrul unui spectacol de sunet și lumini organizat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă în cadrul proiectului „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”.

Scopul proiectului este de a atrage atenția asupra unor monumente arhitecturale care au fost abandonate sau uitate, dar și pentru a le repune în atenția locuitorilor pe cele care încă sunt active.

Asociația ARCHÉ și, în special, Casino Rush – proiectul datorită căruia Cazinoul din Constanța a fost înscris pe lista Celor 7 Situri Europene în Pericol și beneficiază acum de lucrări de punere în siguranță a construcției – rezonează, susțin și se alătură cu entuziasm aceastei inițiative.

Show-ul de lumini special conceput pentru fiecare clădire în parte este însoțit de un spectacol auditiv care relatează poveștile neștiute ale spațiilor pe care le iluminăm prin intermediul vocii actorului Șerban Pavlu.

Proiectul „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină” este unul amplu, demarat în București pe 29 octombrie. S-a desfășurat în mai multe spații cu o adevărată importanță istorică în ultimii ani, precum Ateneul Român, Muzeul George Enescu, Palatul Regal etc, iar după Constanța, proiectul va continua evidențiind clădiri din Iași, Sighet, Arad și Alba Iulia.

Vă invitam, deci, la Cazino pe 6 noiembrie, la ora 19:30.