Weekend-ul filmului polonez la Cityplex Tomis Mall Constanța

Pe 7,8 și 9 decembrie 2018, Cinematograful Cityplex Tomis Mall Constanța a pregătit un program special pentru iubitorii de film și vă promite emoții puternice, eroi memorabili și povești provocatoare inspirate din realitate:

The Zookeeper’s Wife – Gradina sperantei ,Regia Niki Caro – 124 min, U.S.A cu Jessica Chastain .
Proiectie unica cu intrare libera, sambata 8 dec , ora 19:00 prin amabilitatea Ambasadei Poloniei – Secţia culturala.
Invitat special Dna Katarzyna Zalaszewska –Coordonator proiecte culturale Institutul Cultural Polonez
În Polonia anului 1939, în Varșovia, Antonina Żabińska și soțul ei, Dr. Jan Żabiński, au o grădină zoological înfloritoare sub conducerea sa și grija ei. Atunci când țara lor este invadată de naziști, Jan și Antonina sunt împietriți și forțați să se raporteze nou-numitului zoolog șef al Reich-ului, Lutz Heck. Pentru a opune rezistență în proprii lor termeni, Antonina și Jan încep să lucreze în secret cu Rezistența și pun în acțiune planuri pentru a salva vieți din ceea ce a devenit ghetoul din Varșovia, în care Antonina și chiar copiii ei se expun la un mare risc. În acest sens, în timp ce războiul este în plină desfășurare, cuplul reușește să salveze multe vieți omenești și animale, ascunzându-le în cuști.

Afterimage – Imaginea de apoi, Regia Andrej Wajda 89 min,Vineri 7 dec ora19:00 si sambata 8 dec ora 17:00 ,AP-12 Filmul spune povestea carismaticului pictor Władysław Strzemińsk, care s-a opus realismului socialist și a reușit să își păstreze libertatea artistică, în ciuda obstacolelor de ordin politic de care s-a lovit. „Ultimul film al lui Andrzej Wajda susține încă o dată două dintre temele dragi ale defunctului regizor polonez: omul și libertatea. Personajul său, pictorul și teoreticianul artelor plastice Wladyslaw Strzeminski, o figură celebră de talie europeană, a fost și una dintre victimele stalinismului din Polonia. Salutăm, prin aceste rânduri, incursiunea într-una dintre cele mai negre perioade ale Europei de Est, cea a anilor 50, „obsedantul deceniu”, așa cum avea să fie numită în România teroarea stalinistă.”

Cold War – Razboiul rece , Regia Pawel Pawlikowski (Cel mai bun regizor Cannes 2018) Avanpremiera 88 min – AP-12,este propunerea Poloniei la premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun film strain.
Film distribuit de Independenta Film. Program : Duminica 9 dec ora 19:00 si joi 13 dec ora 17:45 .
În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună. Cold War, în regia lui Paweł Pawlikowski, este o poveste de dragoste improbabilă și totuși neobișnuit de puternică, între Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, de o parte și de alta a Cortinei de Fier.

REZERVARI: www.cityplex-tomis.ro/rezervari