Alegeri în numele urii? Deci, eu nu.

Cuvânt înainte: Astăzi, un om bolnav, care crede că e ziarist, doar pentru că prestează la un site, a scris pe contul personal de Facebook: Cine nu merge la vot mă-sa-i curvă. Sunt complet lipsite de importanță numele personajului și simpatiile sale politice. Important este nivelul la care s-a ajuns: Să-i înjuri de mamă pe cei care nu văd lucrurile ca tine și să pretinzi că ești ziarist.

De fapt, de câteva zile mă întreb cine dracu mai este ziarist și cine nu? Eu nu sunt ziarist, eu comunic opiniile mele, dar, la naiba!, chiar și așa, înțeleg că există o cerință a responsabilității, a conduitei în societate, a modelului public pe care îl reprezint, măcar și pentru că unii cetățeni mă percep ca fiind ziarist, fiindcă scriu sau vorbesc în public.

Sunt ziariști cei care s-au dus să pupe poala președintelui Iohannis? Sunt ziariști cei care s-au dus să o pierpătrat pe contracandidata Dăncilă? Ne-au reprezentat unii sau ceilalți interesele cetățenești?

Cum m-au reprezentat ei pe mine, un mic întreprinzător, în fața unuia care a admis senin-batjocoritor că a încasat niște bani, foarte mulți bani, suficient de mulți încât să își cumpere multe case, fără să plătească taxe statului? Cum m-au reprezentat ei pe mine, părinte de copil de școală, în fața unuia care a admis că a făcut buzunarele mari din exploatarea unui sistem de educație bolnav, care scoate inadaptați și semiinstruți pe bandă rulantă, despre care aflu că și-a păstrat blocat, de 19 ani, postul de profesor la școala din Sibiu unde preda? Cum m-au reprezentat ei pe mine, un om implicat civic, fără să fi lămurit trecutul politic al unui ins care pretinde că-i pute grav PSD, dar s-a ținut de mână cu toți conducătorii lui, de la Adrian Năstase încoace și a beneficiat de finanțări guvernamentale semnate cu generozitate de mânuțele acestora?

Cum m-au reprezentat ei pe mine, un cetățean român normal la cap, în fața uneia care încearcă să ne servească paradigma inversă celei de pe vremea lui nea Nicu, când „EA” a stricat lucrurile, fiindcă „EL era băiat bun”? Cu asta am cuprins toate căcaturile, derapajele și orbecăielile pe care o candidată și consultanții ei încearcă să spună că le-a făcut numai și numai și numai numitul Dragnea, iar ea și colecția de expirați, care trag social-democrația în rahat, sunt îngerași cu pene albe-n cur.

Refuz, calm și detașat, să particip la aceste alegeri organizate în numele urii, al disprețului pentru dialog și democrație, al militanților imbecili cu aere de ziariști salvatori ai patriei.

Nu mă simt reprezentat nici de Apologetul urii și-al disprețului, despre care cred că va aduce mult rău României pe termen lung și nici de Păsăruica scăpată din colivia marelui Tartor, care simt că va perpetua structuri ale căror competențe au apus demult, dacă vor fi existat vreodată.

Deci, eu nu votez nici una din aceste propuneri nepotrivite pentru România.