Am fost la roșii cu Daea, ministrul cormoranilor

L-am nimerit pe domnul ministru săptămâna trecută, când bătea un vânt câinos prin oraș, de-ți venea să umbli cu soba-n brațe prin autobuzele turcești vorbitoare, iar pe malul canalului, pe unde m-am dedulcit la rendez-vous cu domnul Daea, înghețau icrele-n pește. Tot acolo, pe malul magistralei albastre, am constatat că, atunci când mergi la întâlnire cu ministrul agriculturii, nu-ți pui pantofi, fiindcă pe câmp sfinte sunt cizmele de cauciuc!

Nu intru în detalii despre întâlnire, din pricină că nu vă cred pasionați de stații de pompare a apei pentru irigații, cum este cea de la Galeșu, care minune mare, va începe să funcționeze din toți bojocii de luna viitoare, din aprilie. Pentru mândrețea de porumb și grâu pe care le exportă niște companii private foarte-foarte fericite. Voi publică zilele următoare un scurt interviu despre visul irigațiilor cu Petre Daea.

Mi-a făcut o impresie bună, omul. Chiar știa ce vorbește și chiar vorbea la obiect. Glumele cu oi și cormorani s-au dus să doarmă în brațe cu proștii care le-au răspândit în programele televiziunilor, ale radiourilor, ale marelui și atoatesuportătorului univers feisbucar. N-a mâncat, n-a băut, n-a prăjiturit, n-a… pâine și sare, n-a… covor roșu și aplaudaci. Inspecție ca pe vremuri, când te căuta ochelarista incoruptibilă a clasei la unghiuțe și batistuță. Nu ești în regulă, ți-ai ftt norocul!

La final, a vrut omul nostru să guste din primele roșii românești de primăvară, despre care auzise că au ieșit într-o seră din Nicolae Bălcescu. Așa am fost și eu la roșii cu ministrul, așa am cunoscut și eu pe membrii familiei Ianțoc, părinți și copii, care muncesc din greu la propria lor fermă. Așa mi-am băgat și eu nasul în serele unde te ștergi pe tălpile ciubotelor la intrare, fiindcă înăuntru este farmacie, poți să lingi pe jos. I-au plăcut lui Petre Daea roșiile noastre de Bălcescu, și-a CUMPĂRAT vreo 3 lădițe și-a zis că le duce la emisiunea lui Ionuț Cristache, la TVR, seara.

De zis, a zis ceva și pentru ochiul video al Huawei-ului meu și-al camerei de la TVR, vedeți oleacă mai jos. Eu, vă spun sincer că m-aș urca pe-o șa și v-aș zice așa: Sunt mândru că oamenii ăia, Ianțocii, sunt din județ cu mine. Bravo, lor!

Comuna Nicolae Bălcescu.Ministrul Daea la familia de fermieri Ianțoc, cei care au scos primele roșii românești de primăvară pe piață.

Publicată de Dunarea TV pe Luni, 18 martie 2019