Aurelian Marin: Despre buget….numai de bine?

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri constănțeni din domeniul turismului, Aurelian Marin și-a făcut publică mâhnirea vizavi de atitudinea mediului de afaceri în fața politizării bugetului de stat, căruia îi bate ușurel obrazul cu degetul, amintind oamenilor de afaceri bogați că „au devenit și mai bogați, iar firmele o duc mai bine ca niciodată”.

„Mă surprinde pasivitatea oamenilor de afaceri față de neadoptarea (încă) a bugetului României. În condițiile în care numai un buget aprobat asigură un flux corect de funcționare a economiei.
Recunosc, nu sunt nici pe departe un politician! Se întâmplă în politică lucruri pe care nu le înțeleg. În schimb, sunt om de afaceri și aici este zona în care știu și înțeleg cum stau lucrurile. De ce nu reacționează acum oamenii de afaceri, greu de spus!

Am văzut în ultimii ani reacții (de multe ori ferme și virulente) din mediul de afaceri pentru orice schimbare sau intenție de schimbare. Am văzut cum ulterior aceste efecte ale schimbărilor s-au dovedit bune sau, în niciun caz, catastrofale, așa cum a reclamat mediul de afaceri.
Nu am prea văzut, în schimb, mulți oameni de afaceri care să ne spună cât de bine le merge în această perioadă. Deși majoritatea firmelor funcționează cu motoarele turate. Și nu e niciun mare secret, în ultimii ani oamenii de afaceri bogați au devenit și mai bogați, iar firmele o duc mai bine ca niciodată. Din cifre și statistici, nu din vorbe.

Să fim înțeleși, este perfect că mediul de afaceri reacționează! Cel mai bun exemplu este split TVA care, dacă s-ar fi aplicat, ar fi fost un dezastru.

Dar, de ce acum nu spune nimeni nimic? Neadoptarea bugetului chiar e o chestiune gravă și importantă! Au devenit oamenii de afaceri politicieni onorifici? E de actualitate acum și dă bine la imagine să te situezi de-o anumită parte a “baricadei”? Există teama că recunoașterea faptului că merge bine în afaceri legitimează niște ani de creștere economică reală?

Uneori, nici în afaceri nu mai înțelegi nimic!”a scris Aurelian Marin pe contul său de Facebook.