AVANPREMIERĂ. Festivalul Vinului pleacă pe două roți spre Cramele Dobrogei

Soarele s-a înstăpânit deasupra spinărilor domoale ale podișului străjuit de Dunăre și Marea cea Mare, iară cu buricele iscusite ale degetelor-raze gâdilă într-un fel anume, doar de el știut, fiecare bob din ciorchinii podgoriilor zeului Dionysos. Încet, cu fiece răsărit, se nasc Vinurile Dobrogei.
E semn și pentru organizatorii Festivalului Vinului Dobrogean ”PONTUS EUXINUS” c-a venit vremea să anunțe pe iubitorii de legende și istorii, de licori regești și bucate boierești potrivite, de splendide dulcețuri și orientale sugiucuri, că se apropie Marea Sărbătoare dedicată Măriei Sale Vinul!

Sâmbătă, 3 august 2019, în avanpremiera Festivalul Vinului Dobrogean ”PONTUS EUXINUS” 2019 (22-25 august), se desfășoară al doilea TRASEU CICLOTURISTIC ȘI DE TURISM OENOLOGIC ECO-DOBROGEA, pe ruta Constanța (parcarea din fata magazinului Decathlon) – Cogealac – Babadag – Tulcea.

PIT Stopuri: Crama Histria, Crama Hamangia, Crama Măcin – Vinuri de Macin

Cu sprijinul sponsorilor: DECATHLON, Romania Volkswagen – Darius Motors Constanța, Rădăcini Motors Constanța, Litoralulromanesc.ro și al partenerilor: Organizația Patronală Mamaia-Constanța, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Primăria Municipiului Constanța, Consiliu Județean Constanța, Asociația BikeRehab Constanța, vor vizita trei crame renumite, Crama Histria, Crama Hamangia și Crama Măcin – Vinuri de Măcin, unde se vor odihni și vor pregăti înființarea de self-station-uri (puncte de auto reparare) pentru bicicliștii ce vizitează scumpa noastră Dobroge.

Traseu:
> Plecare parcare Decathlon Constanța – 7:00
> Decathlon (Bd. Tomis, nr. 391) – Crama Histria (str. Gării, nr. 1, Cogealac) – 42 km
> Staționare – Crama Histria – 9:00
> Crama Histria (str. Gării, nr. 1, Cogealac) – Crama Hamangia (Str. 1 Decembrie, nr
112, Baia) – 28 km
> Staționare – Crama Hamangia – 12:00
> Crama Hamangia – (Str. 1 Decembrie, nr 112, Baia) – Crama Măcin (Strada
Viticultori 2, Măcin) – 87,2 km
> Staționare – Crama Măcin – 18:00
> Staționarea la Crama Măcin va culmina cu o ședință foto, o cină și multe păreri.

Evenimentul are ca obiective promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul cicloturismului, promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul ecoturismului, promovarea Municipiului Constanța ca destinație turistică multiculturală, promovarea utilizării ambalajelor ecologice, a viticulturii organice și alimentației sănătoase, promovarea Dobrogei ca destinație turistică prin intermediul turismului viticol.

Firul poveștii create de echipa Festivalul Vinului Dobrogean ”PONTUS EUXINUS” 2018 a legat, timp de patru zile (6 – 9 septembrie), pasiunea pentru licoarea fără pereche a peste 30.000 de vizitatori ai manifestării ce a debutat în chiar piața-inimă a Constanței, străjuită de statuia marelui poet Publius Ovidius Naso. În modernul hrisov al contemporaneității au fost cuprinși: renumiți podgoreni, strașnici negustori de bunătăți, onorabili comercianți de cofeturi, meșteri ai tradițiilor, nobili hangii, stăpâni ai energiilor pământului și ai cailor hrăniți cu jăratec magic.
Traseul pe bicicletă parcurs anul trecut de către membrii Asociației BikeRehab Constanța, cu sprijinul și protecția Darius Motors și Rădăcini Motors a fost Constanța – Murfatlar – Cernavodă, punctul final fiind în Piața Ovidiu.

„Experiența de douăzeci de ani in industria ospitalității din Romania, cu precădere pe litoral, mă face sa militez continuu pentru dezvoltarea unor forme alternative de turism in destinația integrată Dobrogea, zăcământ de cultura si istorie, intersecție de etnii si savori locale. Agenții economici, membrii ai ORGANIZATIEI PATRONALE MAMAIA-CONSTANTA, se implica constant de dezvoltarea si promovarea destinației turistice si in păstrarea valorilor ce ne definesc” a declarat Anca Nedea Pavel, director executiv Organizația Patronală Mamaia-Constanța.

„Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării susține inițiativa Organizației Patronale Mamaia-Constanța pentru organizarea celei de a doua ediții a Festivalului Vinului „Pontus Euxinus”, context în care un traseu de cicloturism este un bun promotor al drumului vinului dobrogean, din care fac parte cramele Alcovin Măcin, Sarica Niculițel și Hamangia, drum continuat natural cu podgoriile județului Constanța.
Zona continentală a munților Măcinului, vine în completarea armonioasă a frumuseții și unicității Deltei Dunării, la care se adaugă cetățile antice si medievale, precum și triunghiul mănăstirilor care pot oferi o experiență inedită oricărui turist care vizitează județul Tulcea.
Cicloturismul, face parte integrată din turismul responsabil și sustenabil, fiind obligatoriu într-o destinație turistică precum Delta Dunarii și Dobrogea de Nord” 
a declarat Nicoleta Alexe, director executiv Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.