Bîlbă dă startul talciocului de la Delfinariu

Aflu din mai multe publicații având simpatii sporite pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, cunoscut de publicul larg sub numele Delfinariu, că, sub bagheta directorului Adrian Bâlbă a început intonarea Simfoniei noului Talcioc ce va întâmpina turiștii cu tradiționalele chinezării plușoase și plăsticoase, porumb fiert, floricele de porumb, dulciuri din categoria 5 la leu, kitschoșenii oribile pe post de suveniruri și altele, oferite, în majoritatea cazurilor, în cadrul unor tarabe sau pseudochioșcuri a căror imagine pare desprinsă din filme cu refugiați africani.

Dată fiind pasiunea Consiliului Județean și a președintelui Țuțuianu pentru festivalurile cultural- științifice (ha-ha-ha!) cu mici și bere, mă întreb dacă nu ar fi cazul să ne așteptăm la o diversificare în acest sens a ofertei pentru turiștii ce vor fi jefui… astaaaa… taxați la intrare cu 100 de lei de persoană la vară, în timpul sezonului estival. Peste 20 de euro, ca să înțelegem mai bine.

Ați râs? Și eu la fel. Dar, râdem glumim, ceva ar trebui schimbat în zona comercială din fața intrării în noua sală a Delfinariului Constanța. Mi se pare păcat să ai o incintă modernă, un spectacol reușit, o echipă tânără și frumoasă de antrenori ai delfinilor și afară să ai bâlciul din Țigănești. Nici nu cred că ar fi fost vreun efort deosebit pentru directorul complexului, Adrian Bâlbă, să pună o serie de condiții novatoare prin caietele alea de sarcini pentru licitațiile privind atribuirea de loturi comerciale în cadrul Complexului Muzeal.

Băieți plimbați prin delegații publice și vacanțe private, atât Țuțuianu, cât și Bâlbă, știu cum arată un complex acvatic modern, Antalya Aquarium, de exemplu, și nu doar că pot să pună piciorul în prag și să scoată zona comercială din Evul mediu, dar au și datoria de a o face. Ceea ce nu cred că se va întâmpla, fiindcă… Ia porumbu la Delfinu, neamuleeeee!

Cum arată Antalya Aquarium. Dacă vedeți vreun picior de tarabă…