Centrul Jean Constantin invită constănțenii la vizionarea a două proiecții inedite în cadrul programului „Documentarul de Luni”

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, invită constănțenii la vizionarea a două proiecții inedite:
Luni – 25 martie 2019, ora 18:00 „Ouăle lui Tarzan”
Pelicula poziționează desfășurarea acțiunii în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra oraşului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuţe, înfiinţat de sovietici în anii ’20. Legenda spune că a fost înfiinţat pentru crearea unui hibrid între om şi maimuţă. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii şi maimuţele sunt captivi într-un teritoriu răvăşit de război şi decenii de cruzime, fiind şi unii şi alţii victimele unor serii de experimente nereuşite.
Luni – 1 aprilie 2019, ora 18:00 – „Licu, o poveste românească”
Licu, o poveste românească este o metaforă despre condiţia umană şi efemeritate, dar și o emoționantă lecţie de viaţă. Timp de 92 de ani Licu a suferit, a iubit, a râs şi a plâns. Iată România ultimului secol, văzută prin ochii lui. Pelicula este deținătoare a Marelui Premiu la DOK Leipzig 2017.
Proiecțiile vor fi găzduite la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, din B-dul Ferdinand, nr. 56.

Intrarea la proiecţii este liberă.