Chef Scărlătescu: Festivalul Scoicilor a umplut fiecare colțișor din Piața Ovidiu

Festivalul Scoicilor își redeschide porțile anul acesta, la Constanța, în Piața Ovidiu, cu cea de-a IV-a ediție a evenimentului, organizat de Chef Cătălin Scărlătescu. Între 16 și 19 mai – de joi până duminică, gurmanzii sunt așteptați la un adevărat festin culinar, cu cele mai delicioase rețete cu și despre scoici. Tocănițe de midii, scoici sotate cu vin alb sau sos de roșii picant, cu pătrunjel şi usturoi, supe, midii pane, marinate sau tempura și alte delicatese de specialitate, toate se vor regăsi în meniul festivalului din acest an.

“Festivalul Scoicilor este festivalul meu de suflet, pentru că eu la mare am crescut. E deja al patrulea an în care îl organizăm la Constanța și al șaselea an de când există, pentru că doi ani l-am organizat în Balotești. Anul trecut am avut o surpriză fantastică, am întâlnit nenumărați oameni care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării ca să mănânce la festival. Mie nu îmi vine să cred câteodată că în patru ani de zile în care organizez evenimentul în Piața Ovidiu a luat o asemenea amploare. În tot acest timp am descoperit că mâncarea bună este cea care aduce oamenii împreună, indiferent de vârstă, preocupări, indiferent de zonă. Declar fără nicio urmă de îndoială că sunt primul care a umplut fiecare colțișor din Piața Ovidiu pe zona gastronomică. Sigur, muzicienilor le e mai ușor, dar în zona culinară lucrurile stau puțin diferit. Este incredibil când observ, an de an, câți oameni revin și vin să ne viziteze. Cel mai frumos este că vin din suflet, nu îi obligă nimeni, iar asta mă impinge ca mereu să revin cu și mai multe surprize pentru ei. Suntem ca într-o mare familie” a declarat Chef Cătălin Scărlătescu pentru Antena 1.

De care scoici vă doriți? Vor fi la alegere, zeci de rețete. Pentru ilustrare, noi am ales doar trei. Atenție, pentru scoicile foarte picante vă recomandăm și un consum moderat de bere rece! 🙂