Concert ORKID la Doors Club Constanța. În deschidere: Paradox Theory

Joi, 17 ianuarie 2019, Doors Club îți dă întâlnire cu ORKID – quartetul de shoegazeri nervoși din București ce își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. Pentru ei este definitorie afecțiunea și respectul pentru balene, orci și tot felul de alte bestii marine, teresetre și extraterestre.

Având influențe diverse, de la punk la post-rock și de la blues la prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat primul lor LP – Standing Still in the Dark – în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de EP-ul (soundtrack) Suruaika în aprilie 2018. Ultimul lor single Daily Extinction a fost înregistrat avându-l ca producător pe Adrian Despot, la VdV Music Studio, a fost lansat pe 30 noiembrie 2018 și este urmat de mini-turneu ‘The Extinction Trip’ din care face parte și concertul din Constanța.

Pentru că cei doi fondatori ai grupului vin din zona producțiilor vizuale – Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu – animator și artist grafic – Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.
Orkid sunt: Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce, concept; Radu Pop: tobe, art direction; George Frătica: bass; Delia Poparad: chitară.

În deschiderea trupei ORKID, urcă pe scena Doors Club Paradox Theory – trupa de rock alternativ din Constanța. Bazele formației au fost puse încă din anul 2013, însă au avut loc radicale schimbări de componență până a se ajunge la formula actuală. Evoluția trupei de-a lungul timpului se reflectă în compozițiile proprii, în care au experimentat pe cât posibil cu scopul de a își defini stilul. Au fost desemnați câștigătorii ediției din 2017 a concursului „Rock Your High School”.

Notabile sunt participările formației la diverse festivaluri, precum Bucovina Rock Castle (2018), Out Of Doors Fest(2018), Highschool Fest (edițiile VII, VIII, IX), Battle of The Bands 2016, Zilele Constanței 2017, Capidava Rock Fest, precum și evenimente organizate în locații din Constanța, Bucuresti și Vama Veche, independente sau în deschiderea altor formații (Omul cu Șobolani, Vita de Vie, Vespera, Implant Pentru Refuz, Suie Paparude, Masterpiece, ALTAR ș.a.). Paradox Theory este parte a proiectului Highschool Band Constanța.

Band Support: 20 RON. Biletele vor fi disponibile la intrare la eveniment. Info & rezervări: 0763661622.