Cursă internațională de caiac pe Canalul Dunăre – Marea Neagră

Cu ocazia aniversării celor 35 de ani de exploatare a Canalului Dunăre-Marea Neagră, caiaciștii gălățeni de la Asociația Club Sportiv Nautic Mila 80 Galați și Imbold Galați, vor organiza în perioada 24-26 mai 2019, în parteneriat cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, evenimentul ”Cursa Canal Dunăre – Marea Neagră”.

Pentru acest eveniment, în premieră pe canalul Dunăre – Marea Neagră, și-au anunțat participarea sportivi din România și din străinătate. Vineri, 24 mai 2019, la ora 18, în Cernavodă se va instala tabăra unde se vor aduna toți participanții la cursă. A doua zi, pe data de 25 mai, la ora 7.30, se va da startul de pe malul Dunării, în amonte de podul ing. Anghel Saligny. Acolo se vor grupa toți participanții, pentru a se pregăti să intre în ecluză. La ora 8,00 este planificată intrarea tuturor ambarcațiunilor în ecluza Cernavodă Canal Dunăre – Marea Neagră, eveniment care se va realiza în premieră națională.

După parcurgerea traseului, participanții se vor opri pentru înnoptare în localitatea Poarta Albă, pe brațul Midia Năvodari (la monumentul Memorial de la Poarta Albă). Pe 26 mai, la ora 9, este programată plecarea de pe brațul Midia Năvodari către Agigea. Înainte de ecluză, la sediul Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile, pe partea dreaptă a canalului, va fi finalizată cursa.

La finalul cursei, în jurul orei 14.30, sportivii vor fi medaliați de conducerea
Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile.