De ce m-a certat domnul Septimiu. Septimiu Bourceanu, penelistul

Nu e nici un secret că port, adesea, discuții cu politicieni din urbe, despre administrație și posibilitatea ca aceasta să ofere o viața mai bună cetățenilor contribuabili. Obișnuiesc să beau și cafele cu ei, în public, nu m-am ascuns niciodată. Politica nu e un căcat în care ai călcat de dimineață și înjuri până dai peste pachețelul cu șervețele parfumate, ca să scapi de duhoarea hândelească. Politica este, deocamdată, singura modalitate prin care putem asigura echilibrul între dorințe, voințe și putirințe. Mi se pare absolut natural, așadar, ca în acest tablou al dialogului societal să existe comunicare între câinii de pază și potențialele victime.

În acest context, m-a certat – prietenește, domnule! – nu altfel, domnul Bourceanu. Septimiu Bourceanu, penelistul, m-a atenționat că e posibil să comit niște greșeli când îmi exprim public părerea că Ovidiu Cupșa este un bun candidat pe care ar putea miza PNL în cursa pentru Primăria Constanța. Ba că domnul Cupșa nu ar fi liberal, ba că nici potrivit nu ar fi, ba că una, ba că alta. Om generos, Septimiu Bourceanu vrea să mă ajute să nu cad în păcat.

Să fi fost motivat domnul Septimiu de faptul că este tovarăș de drum cu simpaticul domn George Niculescu, cel care, în timp ce presa urla să se facă audit la Teatrul de Stat, propunea să se preia la bugetul Consiliului Județean integral, toate cheltuielile teatrului, adică, practic să se închidă ochii la dezastrul financiar care s-a și dovedit ulterior? Același simpatic domn Niculescu care propunea deunăzi o altă gogomănie, adică achiziționarea de către Consiliul Județean Constanța de mașini electrice, fiindcă sunt mai ieftine, știe el, are un prieten importator, ajuta chiar și cu oferta.

Septimiu dragă, ce mașină conduce prietenul tău, simpaticul domn Niculescu? Electrică sau ipocritică?

PS Prin comparație, Ovidiu Cupșa este cel care a inițiat cu numai câțiva ani în urmă, reluarea lucrărilor la Canalul Dunăre – București, cu refacere de Masterplan și alte activitați cu responsabilitate, și este cel care a inițiat, de curând, discuția și grupul de lucru pentru refacerea Flotei sub pavilion românesc. Cred că cele două chestiuni sunt exemple suficiente ca să constate și un orb ce are de constatat…