Domnul Marian, acest Goe al Consiliului Județean

Ca să nu rămâie repetent și anul acesta la electorale, m-am hotărât să-i spun câte ceva marinelului PNL Constanța, care nu pierde nici o ocazie să bată din picioare în timpul oricărei ședințe a Consiliului Județean Constanța și să strige, nu după belet și pălăria de paie zburată pe geam, ci după microfon, domnul Marian. Iar odată ajuns în posesia microfonului, vai!, nici Mamițicul cel mare, iubitor de cariere de piatră, nu-l mai poate opri să-și reverse gândurile la auzul cărora râd și puricii din galaxiile vecine. Colegii de partid ai domnului Marian se abțin eroic, se prefac preocupați de chestiuni filosofice profunde sau poate doar se uită la musca de pe tavan, compunând mutre de încruntați, doar-doar vor reuși să nu bufnească în râs de față cu marinelul și să-l facă de ocară pe bietul băiat.

Ultima ispravă a domnului Marian este legată de catargul Marelui Drapel Românesc de la Complexul Expozițional, care-i stă în gât. Eu, ca om destul de informat, înțeleg că noului val de PNL-iști, cu rare excepții notabile, le stă în gât orice Simbol Național Românesc și caută să-l distrugă sau să-l trădeze. Așa cum s-a întâmplat cu Moștenirea Gojdu lăsată avere României de marele patriot român Gojdu, dar aruncată pe caldarâmul Budapestei de premierul Unguent. Sau, după cum au anunțat ieri-alaltăieri, redactorii stiripesurse.ro, că PNL și USR au convenit un atac nimicitor asupra Bisericii Ortodoxe Române, să nu rămână piatră pe piatră din Biserica Națională, cea care ne-a fost leagăn de naștere al neamului, școală și loc de refugiu în vremuri de grea încercare. Faptul că liberalului Marian i-a cășunat pe catargul Marelui Drapel Românesc de la Complexul Expozițional deja pare un fleac pe lângă faptele de arme ale colegilor săi. Încerc să râd, deși nu-i nimc de râs în povestea asta.

Îmi amintesc, domnul Marian nu s-a scandalizat deloc, de exemplu, când de pe afișul unui eveniment multicultural finanțat din bani publici de colegul său de partid, primarul liberal din Ovidiu, au fost tăiați Românii. Da, exact așa, AU FOST TĂIAȚI ROMÂNII și puse toate celelalte etnii trăitoare în Dobrogea. Acum înțeleg de ce, dacă domnului liberal Marian îi pute catargul Marelui Drapel Românesc de la Complexul Expozițional. Dă-i dracului de Români!, nu-i așa, Goe, puiuțule? Dă-i în morții lor de Români cu Drapelul lor Național cu tot! E bine, Goe dragă?

Marinelul nostru (atât de simplu la minte…)  crede că va câștiga puncte politice scuipând înspre Drapelul Românesc. Astfel de comportament arată cât de jos a ajuns acest Partid Național Liberal, o umbră a partidului istoric de altădată, hrănit dintr-o pensie grasă, de 10 milioane de euro pe an, ciupiți din bugetul Statului.