Elena Frîncu, în lacrimi, pledoarie pentru sport la Medgidia

Clubul Sportiv Municipal Medgidia este aruncat într-o situație complicată de către chiar aleșii orașului, cufundați într-un ciudat război al ambițiilor din spectrul politic, alimentate de sezonul electoralelor ce stau să se deschidă. În cadrul războiului deschis în care a nimerit, victimă colaterală, sportul din Medgidia, s-a desfășurat o ședință publică extraordinară la care primarul Valentin Vrabie i-a convocat pe consilierii municipali pentru a încerca rezolvarea problemei în fața alegătorilor. 

Surpriza serii a fost apariția doamnei sportului constățean, Elena Frîncu, care, cu lacrimi în ochi, a cerut autorităților locale să nu lase politicul să se amestece în sport, să caute soluții, nu zâzanie politică și să nu distrugă viitorul tinerilor din oraș prin distrugerea clubului sportiv.

„Pentru mine sportul este religie, pentru mine sportul înseamnă prietenie, înseamnă fair play, nu înseamnă politică. Înseamnă tineri, înseamnă viitor, înseamnă sănătate.
În 2017, un fost fotbalist, un tânăr al acestei urbe, venit de la Academia Gheorghe Hagi, mi-a spus că este delegatul domnului primar Vrabie și mă roagă respectuos să ajut pentru înființarea acestui club.
Am venit aici, pentru alături de oameni valoroși, am luptat cu greu ca sportul din Medgidia să fie acolo sus, să fie principalul partener al sportului de performanță constănțean. Am venit aici pentru că Ionuț Deliorga și Adrian Georgescu sunt foștii mei studenți. Am venit aici pentru că Doamna Voleiului și echipa ei sunt aici în tribună, ca să le aplaud și să le spun: Bravo Medgidia!
N-am să permit niciodată ca sportul să fie un arbitru între grupurile politice românești. Pentru că ce se întâmplă în România nu este politică. Ce se întâmplă în România este manipulare și sclavagism. N-am făcut în viața mea politică. N-am fost membru PCR. Am fost numită director nu fiindcă m-a săltat partidul, ci pentru am arătat că pot să joc pentru România și să spun cinstit Țara mea!”
a spus Elena Frîncu în fața unei săli aplaudând în picioare.