George Vișan: Mediocritatea președintelui, lipsa sa de imaginație, o insultă adusă poporului român

„Un președinte care vrea să acumuleze cât mai multă putere se află în afara jocului constituțional pe care Legea Fundamentală îl instituie și îl inspiră. Când scriu această idee am strania senzație că pe mulți îi plictisesc cu aceasta platitudine, însă ea este mai mult decât vitală. Un președinte care cade în plasa puterii este un pește defect pentru democrație. Vorba românescă e ca cine sapă groapa altuia cade singur în ea. Acum Președintele nostru, al tuturor este prins în propria plasă deși pare că prinde cât mai mult heliu pe fondul votului popular.
Ce-l mai poate opri pe Klaus? Propria limitare. Chiar și acum singurul proiect pentru România este distrugerea PSD. Deși președintele vrea să distrugă nu să creeze. Tratează PSD ca un infractor și PNL ca un preș. Ce să înțelegem de aici? Nu ne învață istoria ce a făcut Carol al II-lea cu partidele? Mai vrem?
Totuși. Mediocritatea președintelui, lipsa sa de imaginație sunt o insultă subtilă adusă poporului român care are marele dar al inventivității. Insula de democrație pe care pretinde că o salvează nu există! România e mai mult decât visul unuia care se lovește de propriile limite. Vor urma 5 ani. România a suferit și mai mult și îi doresc să nu deznădăjduiască. Sper doar să ne amintim că un pompier atomic nu face prea mulți arginți. Scopul prezidențial e de a construi și în cel mai rău caz de a preveni. Păi atunci când vin pompierii dezideratul prezidențial e în picaj total.
Vă doresc 5 ani plini de umor(căci vom avea mare nevoie de umor!) departe de orice pompier atomic. Să lăsăm totuși atomul democrație în slujba legilor și nu a omului.
Fie el și Klaus pompierul prezidențial.”

Sursa: Facebook – George Gabriel Vișan