Horia Țuțuianu, neașteptatul câștig al PSD Constanța

Puțină lume a crezut că tânărul politician desemnat de PSD Constanța să șteargă amintirea și practicile lui Nicușor Constantinescu din spațiul public va găsi resurse să reziste valului de ură pe care trecutul i l-a așezat în drum, fără să se bazeze pe vreun sprijin deosebit din partea unui partid propriu aflat în evidentă scădere de viteză și forță electorală. Puțină lume a crezut că tânărul înalt și cu ochelari de intelectual va face față cu succes tălpilor puse de regimentul de țărănoi cu aere de politicieni, obișnuiți să vâneze putere și beneficii printr-o instituție cum este Consiliul Județean Constanța.

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, le-a făcut pe toate. Surprinzător.

Și, după demonstrația de siguranță și autoritate înțeleaptă de la ședința extraordinară convocată tocmai de opozanții săi politici, ședință pe care a dominat-o de la cap la coadă, a condus-o fără să ezite, constat că, PSD Constanța, atins de un noroc de-a dreptul porcesc, tocmai și-a făcut rost de un candidat cu adevărat viabil pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și de un viitor lider de partid.

Horia Țuțuianu este un câștig neașteptat pentru un partid aflat dizgrație publică, genul de politician rezistent, de drum lung, care poate să încaseze, dar de a cărui alură longilină ar fi bine să te temi, fiindcă nu știi când îți proptește un pumn politic în nas. Horia Țuțuianu e suficient de încăpățânat încât să bată drumul Bucureștilor pentru proiecte legate de Spital și drumurile județene, deși e clar pentru orice orb că lumea nu te votează pentru ce faci, ci pentru ce promiți.

Pentru mine, Horia Țuțuianu este promisiunea unei campanii a alegerilor locale spre bunăstarea Cetățeanului, în care, pentru numele bunului Dumnezeu!, să se discute și altceva decât muia guvernamentală și golful prezidențial.

Horia Țuțuianu