În pregătire – Litoral ’89 – PREMIERE ESTIVALE ÎN COMERȚUL CONSTĂNȚEAN – 22 februarie 1989

Acționând în consens cu sarcinile și indicațiile conducerii partidului privind creșterea continuă a nivelului întregii vieți economico-sociale a patriei, activitatea comercială din județul nostru a cunoscut an de an schimbări calitative, prefaceri înnoitoare, determinate atît de creșterea potențialului și eficienței industriei, cît și a puterii de cumpărare a oamenilor muncii. Sarcini sporite revin an de an comerțului constănțean și ca urmare a dezvoltării impetuase a bazei materiale a turismului , modernizarii necontenite a activității acestuia.

Au fost alocate, astfel în vederea pregătirii noului sezon estival 7,4 milioane de lei pentru îmbunătățirea dotării cu utilaje frigorifice a unităților comerciale, utilaje de producție și de desfacere a răcoritoarelor, înghețatei și a berii, dotării cu mobilier comercial modern. De asemena, rețeaua comercială se va mări cu încă 26 de unități, însemnând 5.000 de mp suprafață. Dintre acestea, o atenție aparte va fi acordată celor 9 unități de la parterul noilor blocuri de locuințe LS 1, LS 2, BI 4, de pe bulevardul Lenin. Continuând acțiunea de modernizare în acest an vor beneficia de această primire atît estetică, cît și funcțională 19 unități printre care magazinele „Modern”, nr. 225, „Romarta”, „Mercur”, restaurantele „Popasul”, „Cișmea”, „Capitol” și „Popasul dobrogean” din Constanța, restaurantele „Bulevard” din Mangalia și „Complex” din Cernavodă, cofetăria „Moldova” din Medgidia. Vor fi intimizate de asemenea, 45 de unități.

O atenție mai mare va fi acordată în acest sezon sporirii și diversificării comerțului stradal, care va beneficia de 640 dotări. Nu a fost uitată nici reclama comercială, care va fi în acest an mai frumoasă, mai funcțională și care se va regăsi în cele 37 de firme noi și 158 panouri amplasate pe șoselele și în stațiunile de pe litoral.

Tot în acest sens, concursul de vitrine „Litoral `89” va fi organizat în două etape . În prima etapă, cuprinsă între 24 și 29 aprilie, vor fi amenajate 129 unități comerciale iar în cea de-a doua (12-17 iunie), 153 de unități, față de 40 de unități în anul trecut. De asemenea, la sfârșitul lunii martie va fi organizată o expoziție de articole noi, intitulată sugestiv „Moda litoral `89”, iar în începutul lunii mai va debuta cu o mare expoziție de artă culinară.

Și pentru a avea o imagine mai completă a ceea ce-și propune, în apropierea sezonului estival, comerțul constănțean, vom adăuga că vor fi vândute prin unitățile comerciale ale orașului și litoralului 5.038 modele noi de textile și încălțăminte și 560 articole în sectorul metalo-chimice.

Teodor GUȚU

Sursă: Dobrogea Nouă, 22 februarie 1989