Ipocriții din Pisa

Scuzați-mă, dar am fost plecat puțin să vomit în camera alăturată în timp ce mulțime de înțelepți cu diplomă în Facebook își dădeau ochii peste cap sau țuguiau disprețuitor din buze la adresa celor 44% analfabeți funcțional din România. Elevi, nu mistreți.

Subiectul îl știm, cred, eu aș avea doar câteva întrebări, puțin retorice.

Când și-au cumpărat mobilier modern, capabil să susțină o cană și doi biscuiți din carton și, noaptea, ca proștii, au rezemat sacii cu volumele ce populau biblioteca cea veche din sufragerie, donată la sărmani (ah, ce oameni simțitori, băi, băiete…), precum și biblioteca din camera odraslei, s-au gândit la Pisa?

Când și-au lăsat copiii pe mâna televizorului, să-i educe el, cu filmele imbecile de la categoria animație până la alea de acțiune, și au abandonat mersul la teatru, operă și, în general, orice manifestare culturală care nu ține de Tik Tok sau Instagram, s-au gândit la Pisa?

Când au mers la școală doar ca să dea loveaua la Doamna și la alte Doamne, să cumpere bănci și tablă de scris, să văruiască pereți de clasă, ca să ia copilu’ note mari, să aibă viitor luminos, doar nu s-o împiedica în prostiile alea cu Luca Caragiale, Pitagora, Curie și alții, s-au gândit la Pisa?

Când nu și-au lăsat copiii să bată un cui, să scuture un covor, să dea cu aspiratorul, în general să facă ceva cu mâinile și capul lor, pe motiv că sunt din penis de domn, s-au gândit la Pisa?

Când au urlat că se dau prea multe cărți școlare de citit în vacanța de vară, aproape 20 de volumașe, oare s-au gândit la Pisa?

Când au decis că Teleenciclopedia e o emisiune comunistă, iar Istoria Creștinismului de pe History e un rahat mistic și că Las Fierbinți sau Acces Direct sunt baza în viață, arătând asta și odraslelor, s-au gândit la Pisa?

S-au gândit un căcat. Singura Pisa la care s-au gândit a fost aia cu turnu-ntr-o rână, unde să meargă în vacanță atunci când sunt reduceri de preț la biletele de avion, să își facă selfie-uri până mor de ciudă toți proștii din cartier/clasă/birou.

PS Unii din marii înțelepți nici nu s-au obosit să dea din cur de trei ori ca să producă un copil de trimis la școală și după aia să dea din clanță…