MEDGIDIA: Întrebare de zeci de milioane de euro, UNDE SUNT BANII?

În timpul emisiunii Față în Față, realizată de jurnalistul Cristian Ciobănuc și difuzată de televiziunea Alpha Media, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a făcut un calcul simplu al resurselor bugetare cheltuite pentru angajați, spital, sport și comunitate și a pus o întrebare de zeci de milioane de euro: Ce făceau ei (consilierii – nota mea) cu banii ăștia, anual?

Valentin Vrabie: Domnule Ciobănuc, uitați, eu o să fac un calcul scurt și-l va înțelege toată lumea.
Până în 2016 fondul de salarii (al angajaților Primăriei medgidia – nota mea) era de 7 miliarde de lei vechi, vorbesc în lei vechi
Cristian Ciobănuc: Pe lună?
Valentin Vrabie: Pe lună. Acum sunt 20 de miliarde de lei vechi pe lună, deci sunt 13 miliarde de lei pe lună (în plus – nota mea) ori 12 luni sunt 150 de miliarde care astăzi se duc în salarii. 35 de miliarde de lei se duc la club. 30 de miliarde de lei am plătit hotărâri judecătorești anul ăsta (2018 – nota mea). 30 de miliarde de lei am dat la spital pentru aparatură, medicamente. 10 miliarde de lei s-au dus la tineri, maturi, categoriile care sunt premiate. Facem o socoteală: 250 de miliarde de lei. Acum se duc în salarii, în sport, în spital, în hotărâri judecătorești…
Cristian Ciobănuc: Rate la bănci…
Valentin Vrabie: Nu le mai punem și pe alea. 250 de miliarde de lei se regăsesc azi aici, unde am spus eu. Domnule, dar până în 2016 unde se duceau banii? Că-n salarii nu erau, la spital nu s-a dat niciodată nici un ban până nu a venit Vrabie la Medgidia, sport nu exista, hotărâri-datorii nu plăteau, că le-au rostogolit pe toate de-au ajuns unde au ajuns și eu nu vreau să le rostogolesc mai departe, ci vreau să aduc la zi toată situația economică a Medgidiei.
Domnule, dacă 5 milioane de euro pe an se furau, dumneavoastră înțelegeți disperarea ăstora?…
Cristian Ciobănuc: Păi, cum se furau, domnule primar?
Valentin Vrabie: Păi atunci, unde sunt? C-atunci salariile erau doar 7 miliarde, acum sunt 20 de miliarde. 13 miliarde pe lună! Unde se duceau? La salariați nu erau. Nave spațiale nu se construiau pe aici. Sport nu exista. Nu? La spital nu se dădeau. Asta să înțeleagă astăzi cetățenii. Dacă 250 de miliarde de lei se regăsesc astăzi aici, unde spun eu… bine, rău, nu știu, așa îi gândesc eu să îi gestionez… ce făceau ei cu banii ăștia anual?”