MEDGIDIA: Poporul a votat tomograf și RMN

S-a încheiat sondajul propus de primarul Valentin Vrabie pe Facebook, privind modul în care să fie folosiți banii ce se vor încasa în plus la bugetul municipalității, în cazul în care ministrul Teodorovici nu va produce de urgență o modificare a ordonanței buclucașe, care să rezolve prostiile comise de consilierii colegi de partid cu domnia sa în mai multe municipii ale patriei noastre. Răspunzând la întrebarea „Cum credeți că ar trebui utilizată suma provenită din creșterea taxelor și impozitelor locale?”, peste 2300 de cetățeni au votat pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia cu aparatură medicală pentru radiologie, tomograf și RMN și mai puțin de 900 pentru reabilitarea bazinului de înot aflat în incinta Complexului Sportiv ”Iftimie Ilisei”.

Vox populi, vox Dei, prin urmare municipalitatea are misiune de la popor să dea cu banii groși în Spital. Cu un amendament: Dacă i-am pune pe cei care astăzi sunt minori, dar în 5 ani vor fi majori să voteze, cred că altfel ar sta treaba.

Totuși, dacă mă așez strâmb și judec drept, un spital încearcă să repare sănătate și consumă bani cu nemiluita, cu cât e mai performantă aparatura cu atât mai mulți și nu produce nimic pe orizontală, în afară de cheltuieli. Un bazin de înot, mai ales olimpic, unicat în regiune până la București, construiește generații sănătoase, care au arareori nevoie de spital, deci economisește banii din sistemul de sănătate, atrage competiții de toate nivelurile, deci generează dezvoltare economică pe orizontală în domeniul serviciilor și turismului, căci sutele de participanți la un campionat de înot județean/național/balcanic trebuie cazate, hrănite, distrate, iar aceasta înseamnă locuri de muncă bine plătite pentru – mai ales – tinerii din oraș. Cu doar puțină voință și creativitate, bazinul va putea fi folosit și pentru programe de recuperare medicală, alți bani de băgat în buzunarele Medgidiei, alte locuri de muncă, alte familii din oraș cu o pâine mai albă pe masă. Deci?

Aș zice, așadar, că poporul a votat bine, fiindcă poporul nu greșește niciodată, însă misiunea unui lider este să vadă și dincolo de viitorul apropiat pe care îl votează poporul și să decidă înțelept. Să fie tomograf și RMN, fiindcă așa vrea poporul de azi, dar să fie și bazin de înot, fiindcă așa va vrea poporul de mâine.