MEDGIDIA: Ziua Veteranilor de Război, la Monumentul Eroilor

Autoritățile din Medgidia au sărbătorit Ziua Veteranilor de Război, printr-un ceremonial militar și religios organizat la Monumentul Eroilor din municipiu.

În fiecare an, la 29 aprilie, se sărbătoreşte Ziua veteranilor de război. Data la care este marcată această zi aminteşte de 29 aprilie 1902, când regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.
Întrucât în data de 29 aprilie se sărbătorește Paștele ortodox, Primăria Municipiului Medgidia a organizat ceremonialul urmat de momentele depunerii de jerbe și coroane de flori la Monumentul Eroilor din Medgidia, mai devreme, pe 24 aprilie, ora 10.00.

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a transmis un mesaj public cu această ocazie: „Ziua Veteranilor de Război”, moment important în care îi comemorăm şi omagiem pe cei pentru care apărarea ţării a reprezentat crezul suprem, a fost marcată astăzi, în avans. Cu această ocazie adresez tuturor veteranilor şi invalizilor de război, adevărate simboluri ale curajului şi devotamentului faţă de ţară, cele mai bune gânduri alături de recunoştinţa și prețuirea mea. La mulţi ani, viaţă lungă în pace şi linişte sufletească!