Mihai Petre: „Băieții deștepți” îl cunosc, îl apreciază și-l susțin pe domnul Barna

Analistul politic Mihai Petre face legătura între „Băieții deștepți” și candidatul USR, Dan Barna, proaspăt adus în fața publicului cu suveica fondurilor europene, din care s-a îndestulat alături de prieteni și parteneri de afaceri, de numele căruia sunt legate mulțime de contracte cu bani publici.

„Milioanele de euro câștigate de Dan Barna sunt mai puțin pe competență, și mai mult pe apartenență.
Apartenență la grupul transpartinic al „băieților deștepți”, bine conectați și relaționați, cu acces preferențial atât la banul public, cât și la fondurile europene, ocoliți de justiție. Știu, e dezamăgitor să constați că cei care arată statul paralel cu degetul, fie sunt produsul lui, fie au beneficiat de pe urma lui, din belșug.

Fără a fi vreodată la putere, membru al unui partid care putea să direcționeze acești bani către propria clientelă, compania fondată de Dan Barna a câștigat peste 6.000.000 euro, sub toate guvernele din 2011 și până astăzi.

Să nu fim naivi, la banii ăștia nu ai cum să ajungi dacă nu ești de-acolo, dintre ai lor. Iar suma asta arată că „băieții deștepți” îl cunosc, îl apreciază și-l susțin pe domnul Barna.
Mă rog, ancheta celor de la Rise Project arată că, mai degrabă, termenii corecți sunt „l-au apreciat, l-au susținut”, și asta cu mult înainte de a fi membru USR, poate chiar mai mult decât îl apreciază și îl susțin, și azi, colegii lui de partid.”  a scris Mihai Petre pe contul său de Facebook.