Mihai Petre: Toți străinii, care ne vizitează, spun că își doresc o țară ca a noastră

„De ceva timp spunem că vrem o țară ca afară. Culmea este că toți străinii, care ne vizitează, spun că își doresc o țară ca a noastră. Avem tot ce nu au ei, istorie milenară, munte, mare, deal, câmpie, codri seculari, deltă, plajă, bogății fără număr și neprețuite la suprafață și în adâncuri, peisaje pictate de mâna lui Dumnezeu, Cel care Însuși a binecuvântat acest tărâm minunat.

Nici românii nu sunt mai prejos, un neam peste care au trecut zeci de popoare, altele ar vrea să treacă și astăzi, dar care a luptat, a plătit cu preț de sânge, a rămas și va rămâne aici.
Chiar dacă nu i-a fost ușor de-a lungul timpului, și nu îi este nici astăzi, românul rămâne un om bun, atât de bun încât și-ar da și haina de pe el, și-ar împărți singura lui bucată de pâine cu cel în nevoie.

Atunci, de ce ne-am mai dori o țară că afară dacă o avem deja?

Doar pentru că am tot ales conducători nevrednici, doar pentru că românii buni stau în spate și nu se mai văd de ceilalți, doar pentru că globalismul dictează moda iar naționalismul este învechit, doar pentru că așteptăm să se întâmple ceva de la sine sau să apară cineva, din neant, care să facă ceea ce ar trebui să facem noi?

Nu trebuie să așteptăm nimic și pe nimeni, după cum spuneam, avem tot ce ne trebuie.

Este nevoie doar ca românii buni, patrioți, iubitori de neam și țară, să facă pasul înainte iar România va fi pe măsura lor și a înaintașilor lor, acea Românie din care să nu îți mai dorești niciodată să pleci, ci să te întorci.

La mulți ani, dragii mei!
La mulți ani, țara mea de glorii, țara mea dor!
Doamne, ocrotește-i pe români!”

Sursa: Facebook – Mihai Petre