Părinți disperați trimit scrisoare. Peneliștii se pișă pe ea

La figurat, normal. Nu și-a scos ștromeleagul nici un liberal ca să îndrepte jetul de dreapta spre epistola unor părinți, probabil disperați, că, în curând, nu vor mai avea o creșă unde să își ducă țâncii. Astăzi te piși cu boltă pe cetățeni folosind cuvinte. Ca de exemplu: Ghinion. Sau: Așa am considerat eu.  Sau doar ridici sau nu ridici o mână.

Filosofic vorbind, părinții ăștia sunt niște tăntălăi. Ei încă nu au înțeles că în România normală te duci să îți cumperi o șapcă de la Washington cu 4 miliarde de dolari, nu o creșă în Brătianu, cu cinci lei. Dacă ești un liberal adevărat, dai bugetul orașului Constanța pe 100 de ani pe niște bombardele de la Licuriciul Mare, nu câțiva gologani pentru Licuricii mici de grădiniță, care nici șapcă nu-ți dau și nici șervețel, ca să te ștergi la bot după ce ai discutat cu Licuriciul Mare.

Pe scurt, la propunerea primarului Făgădău, de a se constitui o comisie care să analizeze oportunitatea de a cumpăra au ba clădirea privată în care își desfășoară activitatea una din cele mai moderne creșe din municipiul Constanța, clădire scoasă la vânzare de proprietarul său, consilierii PNL Constanța au dat cu tifla. Cu alte cuvinte, există toate premisele ca, în curând, copiii din creșa Licuricii să fie evacuați de noul proprietar al clădirii, fără să existe vreo alternativă reală pentru ei, creșele de stat fiind supraaglomerate în acest moment, iar pe cele private știm cu toții că nu și le permite chiar oricine.

Redau mai jos, în facsimil, scrisoare părinților adresată primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, aproape similară, ca text, cu cea adresată consilierilor locali, cu mențiunea că ea a fost însoțită și de o listă cu semnăturile tuturor părinților, pe care, din motive de protecția datelor personale, nu poate fi expusă public. Și vă îndemn să vă gândiți dacă sunt normali la cap niște indivizi care, plătiți din banul public, se pișă pe contribuabili, fiindcă mie mi se pare că…