Poveștile Mării Negre înseamnă multă muncă, să o respectăm…

Lansarea proiectului Poveștile Mării Negre a stârnit multe zâmbete îngăduitoare la vremea la care s-a petrecut, dar timpul și munca depusă au arătat că a fost cea mai frumoasă idee de presă de nișă care s-a dezvoltat la Constanța, cel puțin în ultimii 10 ani. 

Proiectul Poveștile Mării Negre a contribuit enorm nu doar la popularizarea istoriei locale și regionale, ci a creat un curent de acest tip în presa convențională, care a „mirosit” interesul uriaș pentru cititorilor pentru cunoașterea trecutului și a început să publice intens materiale de popularizare a istoriei, creând un volum de informație pe care 
proiectul Poveștile Mării Negre nu l-ar fi putut atinge din considerente pur și simplu fizice. Important pentru noi a fost atingerea scopului propus de la bun început: stimularea interesului public pentru cunoașterea și înțelegerea istoriei locale și regionale. De altfel, acesta a și fost motivul principal pentru care am ales să lăsăm „la liber” materialele publicate, renunțând, temporar, la drepturile de autor.

Considerând că valul de popularizare creat este suficient de mare, înțelegem ca, începând de astăzi, să rugăm pe toți aceia care doresc să distribuie/difuzeze/utilizeze în orice scop materialele publicate să o facă în niște condiții cât se poate de acceptabile, după cum urmează:

1. Se distribuie link-ul materialului din website-ul menționat sau din pagina oficială Facebook a acestuia.
2. În cazul în care nu se distribuie link-ul, ci text, acesta se distribuie conform regulilor agreate de Clubul Român de Presă: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor”.

Aplicarea acestor condiții de preluare intră în vigoare la data de 21 ianuarie 2018, ora 10.00
Nerespectarea condițiilor de preluare stipulate se constituie în nerespectarea drepturilor de autor și se sancționează conform Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.