Primăria Municipiului Constanța modernizează 57 de cabinete medicale școlare

Autoritatea locală, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a început deja lucrările de renovare care presupun ample reparații: se zugrăvesc pereții, se înlocuiește gresia, faianța și tâmplăria, se refac instalațiile electrice, sanitare și termice și se montează obiecte sanitare noi.

În plus, toate cabinetele vor fi dotate cu mobilier nou – dulapuri medicale, canapele de examinare, instrumentar medical nou, precum și covor antibacterian. De asemenea, în toate unitățile medicale, inclusiv în cele stomatologice se vor amplasa lămpi bactericide utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafetelor din încăperi cu încărcătură microbiană mare prin intermediul radiațiilor ultraviolete.

„Am modernizat toate cabinetele de medicină dentară din unitățile de învățământ. Facem același lucru și cu cele de medicină generală. Nimic nu este mai important decât sănătatea copiilor noștri și, așa cum am promis, a fost și va rămâne o prioritate asigurarea accesului tuturor elevilor din școlile și liceele constănțene la servicii medicale de calitate”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Toți preșcolarii și elevii beneficiază, în mod gratuit, de tratamente de specialitate în aceste cabinete medicale din municipiul Constanța.

Compartimentul comunicare şi mass media al Primăriei Municipiului Constanţa: Amintim faptul că anul trecut, Primăria Municipiului Constanța a renovat și modernizat toate cele 14 cabinete medicale stomatologice din rețeaua de medicină școlară.